Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újra fekete Thinkpadek a piacon

Dotkom

Újra fekete Thinkpadek a piacon

Szélesképernyős kialakítással nyit a távol-keleti Lenovo a régi-új notebookmárka életében.

Hamarosan 14 és 15 colos képátlójú noteszgépek jelennek meg a Lenovo kínálatában, melyek a jellegzetes fekete Thinkpad kialakítást alkalmazzák (de igény szerint úgynevezett pezsgőszínben is megvásárolhatók, ez esetben titániumborítást kap a hordozható számítógép). Habár a Z-sorozat ára egyelőre még pontosan nem ismert, az már világossá vált, hogy a következő hónapban kezdhetik meg hódító útjukat. Azt azért elárulták a vállalat képviselői, hogy a kezdőmodell, a Z60-as, körülbelül a T-sorozat hasonló kialakítású változataival lesz egy szinten; ami 1300 és 1600 dollár közötti árat sejtet.

Mitől új a Z-sorozat? A bejelentés szerint például az új magnéziumötvözet kerettől, amit a váznál használnak fel – ez a kocsiknál megszokott ütközéselnyelő zóna szerepét tölti be, azaz mérsékelni igyekszik a leeséskor keletkező ütődés okozta károk bekövetkezési valószínűségét. Maga a noteszgép egyébként az Intel Centrino platformjára fog alapulni, így nem meglepő, hogy a Pentium M processzort és a vezetékmentes hálózati csatlakozás lehetőségét egyaránt megtaláljuk a házban. Ez utóbbi támogatja a 802.11-es szabványt és az EV-DO (Evolution Data Optimized) technológiát is. A Lenovo szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a későbbi modellekben megjelenhet a WiMax wireless standard támogatása is. Egyes változatok Bluetooth-képesek is lesznek, illetve némelyik el lesz látva ujjlenyomat-leolvasóval.

Érdekesség, hogy az egyesült államokbeli és a kínai változat kicsit különbözni fog egymástól. Abban a tekintetben lesz eltérés, hogy míg az amerikai piacra szánt notebook csak Windows-t használ majd előre telepített operációs rendszerként, addig a rizs hazájában megjelenő noteszgépeknél a felhasználó dönthet: akar-e inkább Linuxot futtatni OS gyanánt. Nyilván ez utóbbi költségcsökkentő célokat szolgál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés