Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új, 64 bites AMD processzor

Dotkom

Új, 64 bites AMD processzor

Az Advanced Micro Devices kiadta legújabb, asztali számítógépek lecserélését szolgáló noteszgépekbe szánt lapkáját.

A mobil AMD Athlon 64 chip 4000+ teljesítményjelölést kapott, ami 2,6 GHz-es órajelet és 1 MB-nyi másodszintű gyorsítótárat takar maga mögött. Természetesen olyan, az AMD által kifejlesztett technológiákkal is felvértezték, mint például a Powernow!, amely az akkumulátor használati idejét igyekszik megnövelni a processzor teljesítményének dinamikus változtatásával; vagy a Hypertransport, mellyel az I/O műveleteknél jelentkező keskeny sávszélesség problémáján igyekeztek javítani az AMD mérnökei. Emellett természetesen az Enhanced Virus Protection funkció is bekerült a processzorba, amely a puffertúlcsordulásra alapuló (vírus)támadások ellen hivatott megvédeni a rendszert.

A mobil AMD Athlon 64 4000+ a bejelentést követően azonnal elérhetővé vált, 382 dolláros áron (ezres tétel vásárlása esetén), mondta Chris Cloran, a vállalat mobil részlegének igazgatója. Az előző csúcsmodell, a 3700+ jelzésű processzor ára nem csökkent, az továbbra is 278 dollárért vásárolható meg (szintén ezres tétel vétele esetén). Az új CPU első alkalmazója valószínűleg a Fujitsu Siemens lesz, amely a következő hónapban, Európában megjelenő Amilo A1667G noteszgépében tervezi a jelenleg kapható leggyorsabb 64 bites mobil processzort felhasználni.

Gondolt az árérzékeny felhasználókra is az AMD: kiadta 3300+ jelölésű mobil Sempron processzorát, 125 dolláros áron. Ugyanezen lapka vékony és könnyű noteszgépekhez készített változata is megjelent, 134 dollárért vásárolható meg (még mindig ezres tételek esetén). Az ugyanebbe a kategóriába tartozó 3100+ modell ára 107 dollár.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés