Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tranzakciókezelés szolgáltatásorientált alapokon

Dotkom

Tranzakciókezelés szolgáltatásorientált alapokon

Megjelent a BEA Systems nagyforgalmú tranzakciókezelő szoftvertermékének legújabb verziója, a BEA Tuxedo 9.0

A BEA Tuxedo a világ vezető tranzakciókezelő felügyelőprogramja (TPM), amelyen C, COBOL, C++ és CORBA C++ szoftveralkalmazások futtathatók osztott és heterogén környezetben. A Tuxedo képes a legnagyobb teljesítményű, másodpercenként 5000-nél több tranzakciót lebonyolító, egyszerre tízezernél is több felhasználót ellátni képes alkalmazások támogatására. A Tuxedón futó alkalmazások között megtalálhatók olyan, az üzletmenet szempontjából kritikus jelentőségű ügyfélszolgálati megoldások, mint például a foglalási rendszerek, illetve irodai háttértámogató folyamatok, mint az emberi erőforrás-kezelés vagy a pénzügyi tevékenységek – adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

A most megjelenő verzió legfontosabb újítása a kiterjeszthetőség és a SOA-támogatás növelése. Ennek érdekében szorosabb integráció alakítható ki több WebLogic eszközzel. Egyrészt a BEA WebLogic Serverrel a WebLogic Tuxedo Connectoron keresztül, amely kétirányú, központ nélküli (peer-to-peer), több platformon alkalmazható együttműködést tesz lehetővé, teljeskörű tranzakciós és biztonsági védelemmel. Másrészt a BEA AquaLogic Service Bus-szal, a kategóriájában első olyan termékkel, amely egyesíti magában az Enterprise Service Bus (vállalati szolgáltatásokat kezelő busz) és a Web Services (webes szolgáltatások) kezelésére szolgáló képességeket.

A szélesebb körű használatot erősíti az XML támogatottság növelése, többek közt egy frissített Xerces parser, valamint XML–FML irányú transzformációs szolgáltatás segítségével.

A BEA Tuxedo 9.0 a szolgáltatások minőségének növelése érdekében is több újdonságot tartalmaz, így például a többszálú domainátjárót, mellyel növelhető a WebLogic Tuxedo Connector áteresztőképessége, valamint a meglévő alkalmazások szolgáltatási minősége.

A Tuxedo-ban, a fejlesztések eredményeképpen több új, a biztonságot növelő tulajdonság jelent meg. Így az egyszeri webes belépést (SSO) lehetővé tevő Kerberos támogatására szolgáló beépülő biztonsági modulok, valamint az elektronikus aláírásokat támogató CERT-C nyilvános kulcs-alapú alkalmazásokhoz használt infrastruktúra (PKI). Ezek az új tulajdonságok szabványos alapú támogatást nyújtanak az SSO, illetve a feltörés ellen biztosító és a letagadhatatlanságot szavatoló adatvédelem számára.

A Tuxedo új verziójának megjelenését igen nagy érdeklődés kísérte, hiszen a világ legnagyobb vállalatai közül többnél is – a távközléstől a pénzügyi szolgáltatásokon és a légitársaságokon keresztül egészen a kiskereskedelemig – BEA Tuxedo-alapon futó alkalmazások adják a legösszetettebb, stratégiai fontosságú tranzakciókezelő rendszerek gerincét, így például a bankok közötti elektronikus átutalásokért, a bankjegykiadó automatákért (ATM) vagy a távközlési szolgáltatások számlázásáért felelős rendszerekét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés