Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Oracle felvásárolja India legnagyobb alkalmazásfejlesztőjét

Dotkom

Az Oracle felvásárolja India legnagyobb alkalmazásfejlesztőjét

Az Oracle többségi tulajdont szerez az i-flex indiai banki szoftverfejlesztő cégben.

Az Oracle bejelentette, hogy rövidesen felvásárolja India legnagyobb alkalmazásfejlesztője, az i-flex solutions többségi részesedését. Az i-flex a vállalati, lakossági, beruházási és internetes bankszolgáltatásokat, valamint a befektetői alapkezelést és hasonló szolgáltatásokat támogató szoftvereiről ismert. Az i-flex 115 országban összesen 575 bankot lát el termékeivel és szolgáltatásaival. Az i-flex 1997 óta az Oracle technológiai platformjához optimalizálja alkalmazásait, így ügyfeleinek jelenleg több mint kilencven százaléka az Oracle megoldásait használja.

„Az i-flexet a bankszektorban működő szoftvercégek közül jelenleg a legkeresettebbként tartják számon, olyannyira, hogy az elmúlt három év mindegyikében több új ügyfélre tettek szert, mint bármely konkurensük.” – nyilatkozta Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója, majd így folytatta: „Az Oracle számára a pénzügyi ágazat stratégiai nagy fontossággal bír, hiszen a tíz legnagyobb bank közül kilenc az Oracle integrált vállalatirányítási (ERP) alkalmazásait használja. Az Oracle átfogó alkalmazási stratégiája azonban túlmutat az ERP-rendszereken, mivel cégünk a jövőben az ágazatspecifikus szolgáltatások szélesebb körével kívánja ügyfeleinket ellátni. Az i-flex ehhez nyújt nekünk segítséget a banki szektorban.”

Az i-flex jelenlegi vezetősége a továbbiakban is a vállalat élén marad, azonban a termékfejlesztést, értékesítést, marketinget és szolgáltatásaikat a későbbiekben összehangolják az Oracle hasonló tevékenységeivel. Az i-flex szolgáltatási részlege széles körű ágazati tapasztalataival továbbra is hathatós támogatást nyújt a világ legnagyobb banki rendszereihez. Charles Phillips, az Oracle elnöke az i-flex igazgatótanácsának tagjai sorába lép, az i-flex részvényeit pedig a bombayi és az indiai nemzeti tőzsdéken ezentúl is önállóan jegyzik majd.

„A korábbi rendszerekről a korszerű alkalmazásokra való áttérés több milliárd dolláros üzleti lehetőséget jelent számunkra, és mivel egyetlen szolgáltató sem volt képes maradéktalanul megfelelni az ügyfelek elvárásainak, a banki szoftverpiac mára meglehetősen felaprózódott. Az ügyfeleknek olyan első szintű szoftverfejlesztő partnerre van szükségük, aki segítséget nyújt rendszereik modernizálásában és karbantartási költségeik csökkentésében.” – mondta Phillips.

A megállapodás értelmében az Oracle megvásárolja a Citigroup Venture Capital International negyvenegy százalékos részesedését az i-flex solutions vállalatban. Az indiai törvényi előírásoknak megfelelően az Oracle 2005. augusztus 3. körül köteles árajánlatot tenni a többi részvényes tulajdonában lévő részvények további húsz százalékának 882,62 rúpiás részvényárfolyamon történő felvásárlására, ami mintegy 316 millió dollárra növeli a készpénzes tranzakció összegét. A megfelelő engedélyek beszerzését követően az ügylet előreláthatólag 2005 végére zárulhat le.

Az IBM mind az i-flex, mind az Oracle esetében az egyik legfontosabb nemzetközi partnernek számít. „Az i-flex termékei a továbbiakban is futtathatók lesznek az IBM szoftverein és hardverein, az indiai céggel kialakított új üzleti kapcsolat révén pedig az IBM-mel együtt hatékonyabban tudunk komplett megoldásokat kínálni közös banki ügyfeleinknek.” – nyilatkozta Phillips, majd így folytatta: „A Citigroup a továbbiakban is az i-flex elkötelezett ügyfele marad, amit a közelmúltban megkötött, termékekre és szolgáltatásokra egyaránt kiterjedő ötéves keretszerződésük is tanúsít.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés