Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cisco Systems-France Telecom: IP-kommunikációs hálózat az Airbus-nak

Dotkom

Cisco Systems-France Telecom: IP-kommunikációs hálózat az Airbus-nak

A France Telecom és a Cisco nyerte a 40 ezer IP-telefonra szóló rendszerintegrációs, üzemeltetési és karbantartási pályázatot.

A France Telecom csoport és a Cisco Systems bejelentette, hogy a két vállalat közösen nyerte meg az Airbus IP-telefóniás rendszerének megvalósítására meghirdetett pályázatot. Az öt évre szóló megállapodásban a France Telecom csoport és százszázalékos tulajdonú leányvállalata, az Equant az Airbus-központok tisztán IP alapú kommunikációs rendszereinek kiépítését vállalta. Az átfogó megoldást először Franciaországban és az Egyesült Királyságban fogják bevezetni. Az IP-telefonrendszert az Airbus helyi hálózati szállítójaként már hosszú ideje együttműködő Cisco Systems fogja biztosítani.

Az Airbus két toulouse-i központja mellett a filtoni, illetve a broughtoni telephelyek hagyományos telefonalközpontjait is IP-telefóniás rendszer váltja fel. Az átállás Franciaországban 30 ezer, az Egyesült Királyságban pedig összesen 10 ezer mellékállomást érint.

A projekthez a Cisco negyvenezer IP-telefont és a Cisco CallManager hívásfeldolgozó szoftvert szállítja. Franciaországban a France Telecom, az Egyesült Királyságban pedig az Equant támogatási és rendszerintegrációs szolgáltatásai biztosítják az átállás hatékony és maradéktalan megvalósítását. A helyszínen szakértői csapatok fogják segíteni a több tízezernyi végfelhasználót érintő átállást. A bevezetendő megoldás a hangposta-szolgáltatások, valamint az ügyfélszolgálati központok mellett további alkalmazásokat, így a számlázást és a díjak költséghelyekre való felosztását is támogatja.

Az IP-telefónia rendszer révén elérhető megtakarítások jelentősen hozzájárulnak az Airbus költségcsökkentési célkitűzéseihez. A cég emellett biztonságosabb és nagyobb hibatűrésű kommunikációs szolgáltatásokat biztosíthat a szervezet egészében, és olyan csoportmunka-megoldásokat vezethet be, amelyekkel a munkavégzés hatékonysága jelentősen növelhető. Szintén fontos szempont, hogy a munkatársak költözése esetén a telefonrendszer szolgáltatásai minden változtatás nélkül működnek tovább.

A Cisco az Airbus egyik legnagyobb hálózati infrastruktúraszolgáltatója. A vállalat legtöbb helyi hálózata már jelenleg is Cisco berendezésekkel üzemel. A Ciscóval fennálló hosszú távú és szoros üzleti kapcsolatainak köszönhetően a France Telecom és az Equant kitűnően ismeri a Cisco technológiáit. A France Telecom például saját hálózatába is integrálta a Cisco berendezéseit és technológiai megoldásait, a Ciscóval közös kutató-fejlesztő csapatai pedig számos projektben hasznosították az új technikai megoldásokat és alkalmazásokat. A France Telecom és az Equant a Cisco arany minősítésű hivatalos partnerei.

2004-ben az Airbus forgalma meghaladta a 20 milliárd eurót, miközben világszerte 230 légitársaság 3.500 Airbus-gépének megbízható üzemeltetéséről gondoskodott. Az Airbus közel kétszáz ügyfelétől mostanáig mintegy ötezer megrendelést kapott.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés