Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújult a Microsoft antispyware eszköze

Dotkom

Megújult a Microsoft antispyware eszköze

Ugyan még mindig béta állapotban van, de újabb frissítésen esett át a hatékonysága miatt gyorsan kedveltté vált kémprogram-ellenes alkalmazás.

Az éve elején vált letölthetővé a Microsoft Windows AntiSpyware első bétaváltozata. A programmal a Windows-felhasználók megvédhetik magukat a kémprogramoktól (spyware) és az egyéb nemkívánatos szoftverektől. A Windows AntiSpyware a 2004-ben felvásárolt GIANT Company Software Inc. technológiáján alapul, bétaváltozata segítségével csökkenthetők a kémszoftverek negatív hatásai. Megakadályozható például a számítógép lelassulása, a felugró hirdetések megjelenése, az Internet-beállítások nem kívánt módosulása, illetve a személyes adatok illetéktelen kezekbe jutása. A Windows AntiSpyware a Microsoft Windows 2000 és annál újabb verziójú rendszerekhez érhető el.

A Windows AntiSpyware esetében kulcsszerepet játszik a nemzetközi SpyNet közösség, ez dönti el, hogy mely gyanús programok minősüljenek kémszoftvernek. A SpyNet önkéntes felhasználói hálózat, célja az új fenyegetések gyors azonosítása, és a felhasználók védelmének megőrzése. Bárki beléphet a SpyNet hálózatba, és jelentheti a kémszoftver-gyanús programokat a Microsoftnak.

A szoftver a tegnapi nap óta új változattal igyekszik az internetezők biztonságát fokozni. Az 1.0.613-as build egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy kiterjeszti a szoftver használati idejét: ezt a változatot 2005. december 31-éig lehet futtatni. Emellett felfrissült az alkalmazás észlelő- és eltávolító-képessége, például a Winsock LSP eltávolítási funkció. Az új bétaváltozat már támogatja a kategorizált szoftverek hosszú leírását is.

A mintegy 6,5 MB-nyi telepítőfile-t akár a Terminal Download rovatából is be lehet szerezni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés