Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP noteszgépek: erősítés AMD fronton

Dotkom

HP noteszgépek: erősítés AMD fronton

A múlt héten jelentette be a Hewlett-Packard, hogy több olyan modellt is piacra hoz, amelyek az AMD processzoraira alapulnak.

Öt új HP Pavilion és négy Compaq Presario noteszgépet jelentett be a múlt héten a neves amerikai forgalmazó. Ezzel a lépéssel két legyet szeretne ütni egy csapásra: kedvében kíván járni azon ügyfeleknek, akik keresik az Intel riválisának termékeivel rendelkező notebookokat, másrészt nyomást akar gyakorolni ősriválisára, a Dellre. Ez utóbbi vállalat ugyanis csak a nagyobbik chipgyártó CPU-it alkalmazza hordozható számítógépeiben.

A Pavilion típusok közül a dv1000, a ze2000, a zv6000, a dv4000 és a zd8000 változatokat jelentették be, míg a Presario család a következő négy új taggal gyarapodott: M2000, R4000, V4000 V2000. Közös jellemzőjük, hogy mobil Turion vagy Sempron lapkákat találunk a készülékekben – de igény szerint akár Pentium M vagy Celeron M processzorral is meg lehet vásárolni ezeket a példányokat. 80 vagy 100 GB-os háttértároló kapacitással kerülnek forgalomba, de természetesen az alapkonfiguráció típusonként eltérő. A legolcsóbb változat 700 dolláros árról indul.

Amint arról márciusban írtunk, a 754 tűs kialakítású új Turion processzorok órajelei 1,6 és 2 GHz között mozoghatnak. Másodszintű gyorsítótáruk kapacitása modelltől függően 512 KB-nyi/1 MB-nyi – ez a negyede/fele a legújabb Pentium M chipekben található cache-nek. Energiaigény szempontjából két csoportra oszthatók: az ML sorozat 35 wattos, az MT széria pedig 25 wattos átlagfogyasztással rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés