Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Cisco akvizíció a VoIP technológiák terén

Dotkom

Új Cisco akvizíció a VoIP technológiák terén

A Linksys részleg első felvásárlási akciója tapasztalt szakemberekkel és IP alapú hangátviteli (VoIP) technológiával bővíti a vállalatot.

A Cisco Systems bejelentette, hogy végleges megállapodás született a kaliforniai székhelyű, VoIP specialista Sipura Technology, Inc. megvételéről. A tranzakció az otthoni és kis irodai vezeték nélküli, illetve hálózati hardvereszközök első számú szállítójaként ismert Linksys divízió eddigi első cégfelvásárlása. Kutatások szerint a jelenlegi 8 millióról 2009-re közel 60 millióra nőhet azok száma, akik otthoni szélessávú Internet-kapcsolatukat VoIP technológián alapuló telefonálásra használják.

A fogyasztói VoIP-termékek gyártásában élenjáró Sipura jelenleg a Linksys hálózati VoIP-eszközeinek egyik legfontosabb technológiai szállítója. Értékes technológiáján és ügyfélkapcsolatain kívül a cég alapos VoIP-ismeretekkel felvértezett gárdája a Linksys hang- és videoátviteli, valamint egyéb területeken tervezett kutatási és fejlesztési tevékenységének bővítésében fog szerepet játszani.

A megállapodás szerint a Cisco közel 68 millió dollárt fizet a Sipuráért részvényekben és opciókban. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására az amerikai felügyeleti szervek jóváhagyását követően, várhatóan a Cisco 2005-ös üzleti évének július 30-ával végződő negyedik negyedévében kerül sor.

A VoIP fogyasztói piaca gyorsan bővül, hiszen a független vagy korábban monopolhelyzetben lévő távközlési és kábeltársaságok egyre újabb internetes telefonálási ajánlatokkal jelennek meg a piacon. A Synergy Research Group, az egyik vezető piackutató cég jelentése szerint a világon jelenleg csaknem 8 millió fogyasztó használja otthoni szélessávú Internet-kapcsolatát VoIP technológián alapuló telefonálásra. A Synergy várakozásai szerint ez a szám 2009-re az 58,9 milliót is elérheti.

„A VoIP-üzletág a Cisco és a Linksys számára nem csupán növekedési szempontból stratégiai jelentőségű, de új fejlesztések előtt is utat nyit. A Sipura felvásárlása egyrészt megerősíti a Linksys vezető pozícióját a gyorsan bővülő VoIP-piacon, másrészt megfelel annak a stratégiának is, miszerint a cég bizonyos termékkategóriákban bővíteni kívánja belső kutatás-fejlesztési lehetőségeit.” – nyilatkozta Charles Giancarlo, a Cisco technológiai igazgatója és a Cisco-Linksys elnöke. „A Cisco elkötelezte magát a fogyasztói hangátviteli termékek fejlesztése mellett. A Sipura akvizíciója a cég ezen szerepvállalását támasztja alá.” – tette hozzá Giancarlo.

A felvásárlás összhangban áll a Cisco azon stratégiájával, amely szerint a cég technológiai bázisának bővítését, illetve az új termékek piacra kerülésének felgyorsítását akvizíciókkal is igyekszik támogatni. A Sipura megvétele megerősíti a Linksys vezető szerepét a dinamikusan fejlődő fogyasztói, valamint otthoni irodai VoIP-piacon.

A fogyasztói és otthoni irodai piacra szánt többvonalas IP-telefon mellett a Sipura neve fémjelzi azt a technológiát is, amelyet a piacvezető VoIP-adapterekben hasznosítanak. A Sipura technológiáját a Linksys jelenleg bizonyos analóg telefonadapterekben, telefonportokkal rendelkező vezetékes, illetve vezeték nélküli útválasztókban, valamint egyéb VoIP-termékekben használja fel.

A Sipura jelentős üzleti kapcsolatokat épített ki a vezető VoIP-szolgáltatókkal. A Linksys e szolgáltatókon kívül saját hagyományos kiskereskedelmi csatornáin át kívánja eljuttatni a Sipura VoIP termékeit az egyéni, illetve az otthoni irodai felhasználókhoz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés