Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Siemens átveszi az Infineontól az elektrokémiai biochip-technológia fejlesztését

Dotkom

A Siemens átveszi az Infineontól az elektrokémiai biochip-technológia fejlesztését

A Quicklab a molekuláris diagnosztika eszköze.

2004-ben a Német Jövődíjjal tüntették ki a Siemens, a Fraunhofer Intézet és az Infineon közösen fejlesztett, „Labor egyetlen chipen”, avagy Quicklab elnevezésű biochip-technológiáját. A projektet most a szabadalmakkal, eddigi kísérleti megvalósításokkal, a szilícium biochip előállításának know-how-jával és az azt hordozó szakemberekkel együtt a Siemens Orvostechnika (Medical Solutions) ágazata átveszi az Infineontól. A cél, hogy a Siemens vigye tovább a Quicklab fejlesztését egészen a piac-érettség eléréséig. A teljes laboratóriumi elemző rendszert bankkártya-méretű eszközön integrálják, miáltal átfogó és olcsó elemző módszerek alapját teremtik meg a klinikai rutin-diagnosztika számára.

A Quicklab a molekuláris diagnosztika eszköze, amellyel gyorsteszteket lehet majd végezni. Egyaránt alkalmas DNS-re és fehérjékre, azaz széles alkalmazási körre. Segítségével fertőző betegségeket keltő vírusokat, allergiákat, örökletes betegségeket, valamint gyógyszerezési és transzplantációs összeférhetetlenségeket is ki lehet mutatni.

A kiértékelő rendszer elektromos jelek formájában adja ki a diagnosztikai információkat, ami gyorsabb, robusztusabb és egyszerűbb, mint az optikai eljárás. Jelenleg az ilyen teszteket nagy és bonyolult laboratóriumi berendezésekben, jóval drágábban és csak napok alatt tudják elvégezni. A molekuláris diagnosztikai eszközök piaci potenciálját jelenleg jó egymilliárd euróra becsülik a szakértők.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés