Connect with us

Hirdetés

technokrata

Iskolatelevízió vagy futárposta helyett az Internet a megoldás!

Dotkom

Iskolatelevízió vagy futárposta helyett az Internet a megoldás!

Kovács Zoltán, az IVSZ elnökének sajtónyilatkozata az érettségik körüli botrány lényegéről.

„Az Internettel élni kell, és nem félni kell tőle. Központilag egyszerre szétküldhetőek lettek volna az Internet segítségével a tételek.” – állítja Kovács Zoltán. Az IVSZ felajánlja közreműködését minden olyan helyzet szakértő megoldásában, ahol információk azonnali, gyors és biztonságos továbbítása szükséges a közigazgatásban.

Az érettségi botrány mai állása szerint miután megsemmisítik a kedden írt középszintű matematika érettségiket, az új érettségi vizsgatételeket az intézmények megint csak futárok útján, a megyei közigazgatási hivataloknál vehetik át.

Az Oktatási Minisztérium illetékese szerint a televízió már nem megoldás a hosszú feladatsorok miatt, ezért tértek át futárpostára. „A XXI. században egy versenyképes oktatásügy nem hagyatkozhat az ´iskolatelevízióra´ vagy a ´futárokra´.” – jelentette ki válaszul Kovács Zoltán, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke.

A nyilatkozatok nyomán az érettségi körüli súlyos problémák okaként exponálódott az Internet gyorsaságának kérdése. Az IVSZ elnöke a „gépromboló indulatok” fölöslegessége mellett ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy éppen az elektronikus információtovábbítás alkalmazása zárhatta volna ki a problémát. Sajnálatos, hogy jelenleg csak a szabályszegők, a tételeket illegálisan megszerzők alkalmazzák a legkorszerűbb technológiát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés