Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ericsson: az elnök-vezérigazgató szerint a vállalat megerősíti pozícióját

Dotkom

Ericsson: az elnök-vezérigazgató szerint a vállalat megerősíti pozícióját

Az Ericsson elnök-vezérigazgatója, Carl-Henric Svanberg biztos abban, hogy az Ericsson megerősíti pozícióját.

Az Ericsson Stockholban megrendezett tőkepiaci napján Carl-Henric Svanberg elnök-vezérigazgató és a felsővezetők befektetőkkel és elemzőkkel találkoztak. A beszélgetésen ismertették a vállalat nézeteit a távközlési iparágról és az Ericsson távközlési piacot formáló szerepét. „Piaci pozíciónknak és méretünknek köszönhetően, technológiai vezető szerepünkre és működési hatékonyságunkra alapozva folytatjuk vezető pozíciónk megerősítését.” – jelentette ki Mr. Svanberg.

„Iparágunk jelenleg valódi tömegpiacot szolgál ki, és ez a piac folyamatosan növekszik. Nagyon hamarosan több mint kétmilliárd mobilfelhasználó lesz a világon.” – nyilatkozta Mr. Svanberg.

E növekedés fő oka, hogy a kommunikáció alapvető emberi igény, és a mobilkommunikáció bármely más technológiánál jobban célozza meg ezt az igényt. Az iparág minden szintjén megfigyelhető folyamatos hatékonyságnövekedés és a nagyságrendi megtakarítások eredményeképpen a kommunikáció sokkal inkább elérhetővé vált.

Mr. Svanberg azt is ismertette, hogy a hálózatüzemeltetők hogyan fejlesztik folyamatosan üzleti vállalkozásukat hálózatuk bővítésével és fejlesztésével.

„Az a tény, hogy az Ericsson az első negyedévben 17 százalékkal növelte árbevételét kötött valutában, a hálózatüzemeltetők aktivitását tükrözi. Ugyanakkor utal a növekvő piaci részesedésünkre és szoros kapcsolatainkra, együttműködésünkre és együtt-gondolkodásunkra az ügyfeleinkkel.” – jelentette ki Mr. Svanberg.

„A 3G már biztos lábakon áll; az iparág a 3G bevezetésének második fázisában van. Mivel a 3G-t már az egész világon telepítik, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a globális választás a WCDMA technológia.”

„A GSM-ben is nagyszabású lehetőségek vannak még. Az Ericsson a GSM bevezetése óta eltelt idő alatt leszállított adó-vevők összmennyiségének 40 százalékát szállította le 2004-ben. Várhatóan 2005 újabb rekorddal szolgál majd.” – mondotta Mr. Svanberg.

Mr. Svanberg kijelentette, hogy az Ericsson három kulcsfontosságú „vagyontárggyal” rendelkezik, amelyek megfelelően kezelésével a vállalat kiemelkedhet versenytársai közül.

Első vagyontárgy a technológiai vezető szerep, beleértve a végponttól végpontig terjedő megoldásokat is. A technológiai vezető szerep mindig is az Ericsson védjegye volt; biztosítja ügyfelei számára az első mozdulat előnyét, ez pedig alapvető fontosságú ebben a rendkívül dinamikusan fejlődő iparágban.

Második vagyontárgy a nemzetközi jelenlét. Az Ericsson 130 éve vesz részt ebben az üzletágban, és 140 országban van jelen. Ez komoly versenyelőnyt jelent a vállalat számára.

Harmadik vagyontárgy, a működési hatékonyság, azt jelenti, hogyan működik a vállalat, és hogyan irányítják üzleti tevékenységüket. Az Ericsson teljes szervezetét áramvonalasította, az egyszerűségre és az átláthatóságra helyezve a hangsúlyt minden területen és minden folyamatnál.

„Eltökélten törekszünk arra, hogy technológiai vezető szerepünk révén megőrizzük versenytársainkkal szemben elért előnyünket, és az egyre ésszerűbb és hatékonyabb működés eredményeképpen közel maradjunk ügyfeleinkhez.” – mondotta végezetül Mr. Svanberg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés