Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az RFID első kórházi alkalmazása Németországban

Dotkom

Az RFID első kórházi alkalmazása Németországban

SBS-Intel-Fujitsu Siemens együttműködés.

A saarbrückeni klinikán ezer páciens bevonásával RFID-alapú pilot-projektet indított a Siemens Business Services (a Siemens IT-szolgáltató ágazata), az Intel és a Fujitsu Siemens Computers.

A három technológia-partner célja a betegazonosítás illetve a betegadatokhoz való egyszerűbb hozzáférés, továbbá a biztonságos gyógyszeradagolás megoldása a Radio Frequency Identification technológia és IT eszközök alkalmazásával. Ehhez a páciens felvételkor RFID-chippel szerelt karszalagot kap. Az orvosi és ápoló személyzet tagjai tablet-PC-k vagy PDA-k segítségével másodpercek alatt ki tudják olvasni a chipben tárolt páciens-azonosítót. Jogosultság esetén WLAN-kapcsolatban hozzáférhetnek a páciensek legmodernebb kódolási technikával védett adatbankjához, az előírt gyógyszerezés és adagolás, rizikó-tényezők (például ismert gyógyszer-allergia) tárolt adataihoz.

A projektben résztvevő páciensek is hozzáférhetnek info-terminálokról a saját állapotukat leíró egyes adatokhoz, mint például vérnyomás, testsúly, a kezelés illetve elbocsátás időpontjairól, a diagnosztizált betegségről és annak szokásos terápiájáról.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés