Connect with us

Hirdetés

technokrata

Összeomlott a Reuters egyik kommunikációs csatornája

Dotkom

Összeomlott a Reuters egyik kommunikációs csatornája

Az azonnali üzenőprogramokat (IM) fenyegető férgek inváziója miatt a Reuters-nek le kellett állítania saját IM rendszerét.

A Kelvir féregről, illetve gyors mutációjáról mi is rendszeresen beszámolunk a Terminal hasábjain: a digitális kártevő az MSN Messengert használókat támadja meg, méghozzá nem is sikertelenül. Bizonyíték erre a minap történt eset: a közismert hírügynökség, a Reuters csütörtökön kénytelen volt leállítani saját üzenetküldő szolgáltatását. A londoni központtal bíró cég Reuters Messaging (RM) névre hallgató rendszere a Kelvir egyik új változatának felbukkanása után vált használhatatlanná a tegnapi nap folyamán.

Maga a féreg egyébként azt a trükköt alkalmazza, hogy egy valósnak tűnő üzenetet küld el áldozatának, melyben arra próbálja meg rávenni: kattintson rá egy linkre. Mindezt természetesen olyan egyszerű, de ravasz üzenetekkel köríti, hogy sokan gyanútlanul klikkelnek, aminek aztán meg is van a következménye: a PC megfertőződik a Kelvir valamelyik változatával. Annak érdekében, hogy a féreg ne tudjon (tovább)terjedni az RM-en, a vállalat ideiglenesen leállította ezen szolgáltatását, olvasható Reuters által kiadott hivatalos közleményben.

Maga az RM – szemben az olyan riválisokkal, mint az ICQ, AIM, Yahoo Messenger stb. – kifejezetten vállalati üzenőkliensnek lett fejlesztve, s azt kezdetben csak a Reuters alkalmazottjai használhatták, külső internetezők nem. Tavalyelőtt azonban a hírügynökség megállapodott az AOL-lal és a Microsofttal is, így hálózata kompatibilissé válhatott az AIM és az MSN Messenger felhasználóival – így már egyáltalán nem meglepő, hogy miért fenyegeti az RM-et a direkt MSN Messengerre írott féreg.

A Reuters IT-s munkatársai úgy hiszik, hogy a digitális kártevő más IM rendszereket is fenyegethet – habár további hasonló, vállalatokat érintő eseményről ma reggelig nem érkezett jelentés. Azt nem tudták megmondani a hírügynökségnél, hogy mikor válik újra használhatóvá saját hálózatuk – a cég képviselői úgy nyilatkoztak, hogy teljességgel szeretnék kiiktatni a problémaforrást, mielőtt újra „ráengednék” alkalmazottaikat az RM-re.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés