Connect with us

Hirdetés

technokrata

Őrségváltás a WLAN eszközöknél: WEP helyett WPA szükséges!

Dotkom

Őrségváltás a WLAN eszközöknél: WEP helyett WPA szükséges!

A teljes rendszer biztonságához képest az új eszközök ára nem jelentős.

Az elmúlt egy-másfél évben jelentős változás zajlott a WLAN hálózati eszközök biztonsága terén. Ennek következtében az egy évvel ezelőtt vásárolt, üzembe helyezett eszközök gyakorlatilag mindegyike szoftveres, vagy teljes cserére ítéltetett. A változás szükségességére Keleti Arthur, a KFKI Csoporthoz tartozó ICON Számítástechnikai Rt. IT biztonsági üzletágának igazgatója hívta fel a figyelmet.

Elavult eszközök
Keleti Arthur – Az akár csak egy évvel korábban piacra került, vezeték nélküli hálózati eszközök még a WEP elnevezésű, statikus titkosítási kódot használták. Ez akkor még megfelelőnek tűnt, ám mára számos módszer alakult ki, amelyekkel vissza lehet élni ezeknek az eszközöknek e gyenge adottságával, s nem védenek meg a behatolás, támadás ellen.

Veszélyes az állandó kód
Keleti Arthur – Ugyanis az állandó kóddal dolgozó WLAN csatolóknak nem csak hogy a kódja feltörhető (ez az időigényesebb „megoldás”), de a man in the middle támadási módszer segítségével közvetlenül egy, már bejelentkezett felhasználó adatfolyama is megcsapolható.

Új szabvány
Keleti Arthur – A WPA elnevezésű szabvány, amely másfél éve jelent meg, mindezt megszünteti, lehetetlenné teszi. Itt a kód már folyamatosan változik, és a jelenlegi állás szerint ezt a kódot reális időn belül sem feltörni, sem kikerülni nem lehet.

A WLAN eszközök többsége cserére szorul
Keleti Arthur – Nem is érdemes, mert mire egy kódfeltörő program végezne a feltöréssel, addigra már rég más kóddal működik az adatfolyam. A magasabb árfekvésű, korábban gyártott készülékek egy szoftvercserével megfelelhetnek az új biztonsági követelményeknek, ám e WLAN eszközök többsége cserére szorul.

Technológiai váltás
Keleti Arthur – A teljes rendszer biztonságához képest az új eszközök ára nem jelentős, ezért mindenképpen javasolt a technológiai váltás.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés