Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet- és telekommunikációs szolgáltatók az online hackelés ellen

Dotkom

Internet- és telekommunikációs szolgáltatók az online hackelés ellen

Távközlési vállalatok, Internet-szolgáltatók, készülékgyártó cégek, egyetemek és hosting szolgáltatást nyújtó szervezetek csatlakoztak egységbe az internetes támadások ellen.

A „Fingerprint Sharing Alliance” nevet kapott szövetség tagjai (nevével ellentétben) nem ujjlenyomatokat cserélnek egymással, hanem az online támadások jellemzőit osztják meg egymás között. Az információgyűjtés többnyire amúgy is automatikusan megy a fent említett cégek, szervezetek saját berkeiben; a szövetségbe való belépéssel ezeket az adatokat, információkat teszik általánosan elérhetővé a többiek számára. Például egy korábbi denial of service támadás karakterisztikáját elmentik, leellenőrzik, hogy az nem eseményvezérelt-e, majd megosztják a tudást a többiekkel, akik „tanulhatnak” az esetből anélkül, hogy saját maguknak is el kellett volna szenvedniük a támadást.

Maga a Fingerprint Sharing Alliance elnevezés onnan szármatik, hogy a számos adatot, mint egyedi ujjlenyomatot gyűjtik össze, ami alapján azonnal meghatározható, melyik támadásról van szó. Ennek alapján hatékonyan lehet védekezni, ha például ezeket az adatokat villámgyorsan eljuttatják az Internet-szolgáltatóknak, akik megakadályozhatják a támadás kiterebélyesedését.

Természetesen ezek az információk napjainkban és a múltban is cserélődtek a cégek között, de nem olyan rendszeresen és szervezetten, ahogyan az a jövőben megvalósulhat, ennek a kezdeményezésnek köszönhetően. Hagyományosan az IT-biztonsággal foglalkozó kollégák ismeretségei, személyes kapcsolatai révén terjedtek a fontos adatok, ami korántsem volt elég hatékony módszer.

Olyan nagy nevek találhatók a Fingerprint Sharing Alliance tagjai között, mint például a BT, a Cisco, az Earthlink, az MCI vagy a Planet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés