Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dell notebook 175 ezerért

Dotkom

Dell notebook 175 ezerért

Átszámítva nettó áron ennyibe kerül a Dell Európában forgalomba hozott legújabb, úgynevezett value kategóriába tartozó hordozható számítógépe.

Az elmúlt két-három év a noteszgépek drasztikus árcsökkenésével járt, s ennek a folyamatnak az eredménye az a notebook is, amelyet a Dell az Egyesült Királyságban 500 fontért hozott forgalomba (ÁFA és szállítási költség nélkül). Az elsősorban üzleti és oktatási célú felhasználásra tervezett eszköz természetesen komoly 3D-s játékok futtatására alkalmatlan, de a legtöbb feladatot, ami egy noteszgépet igényelhet, el tudja látni.

Többféle kialakításban is forgalomba került a Latitude 110L modellszámot kapott hordozható számítógép, értelemszerűen a minimalista kialakítás a legolcsóbb. Ebben egy Celeron M processzor (1.30 GHz, 1 MB L2 cache, 400 MHz FSB) található, mely az Intel 910GML chipkészletében helyezkedik el. 14,1 colos LCD-je XGA, azaz 1024×768 pixeles felbontásra képes, mely alá az Intel integrált videovezérlője dolgozik. Ez maximum 64 MB-nyi memóriát képes „kiszakítani” saját céljaira a legalább 256 MB-os operatív tárból. Ez utóbbit egyébként egy 333 MHz-es DDR SDRAM modul alkotja.

Háttértárának kapacitása 30 GB, optikai meghajtója pedig egy 24X-es olvasási sebességre képes DVD-ROM/CD-RW. Nyolccellás, 43 Wh-s nikkel fémhibrid akkumulátorral látták el. Rendelkezik integrált, 10/100 Mbps-os Ethernet csatolóval és 56 Kbps-os modemmel, valamint három 2.0-s USB porttal. Lehetőség van háromcsatornás Wi-Fi (802.11a/b/g) használatára is. Az árban a Windows XP Professional verziójának SP2-vel rendlelkező változata is benne foglaltatik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés