Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vezető piackutató szerint az Oracle első az adatbázis-kezelők világpiacán

Dotkom

A vezető piackutató szerint az Oracle első az adatbázis-kezelők világpiacán

Az IDC piackutató cég legújabb jelentése szerint az Oracle összességében továbbra is vezető helyet foglal el a relációs és az objektum–relációs adatbázis-kezelő szoftverek világpiacán.

Az IDC „A relációs adatbázis-kezelők részesedése a világpiacon 2004-ben: Az öt legnagyobb gyártóra vonatkozó előzetes adatok jelentős piacbővülést jeleznek (IDC #32969, 2005. március)” című jelentésének becslése szerint az Oracle adatbázis-kezelőinek forgalma tavaly 14,5%-kal nőtt, és piaci részesedése elérte 41,3%-ot. Összességében a relációs adatbázis-kezelők nemzetközi piaca 2004-ben 11,6%-kal bővült. 2003-ban az Oracle adatbázis-kezelőinek forgalma 8,6%-kal múlta felül az előző évit, és a termékcsoport 39,8%-os piaci részesedést ért el.

Az Oracle adatbázistermékeivel kapcsolatos legfontosabb mérföldkövek 2004-ben
2004 jelentős év volt az Oracle adatbázistermékei tekintetében. Az Oracle Database 10g 2004. januárjában jelent meg a piacon. 2004. februárjától kezdődően az Oracle Database 10g Standard Edition One verziója csökkentett áron kapható. Ezzel egyidőben az Oracle Database 10g Standard Edition részeként vált elérhetővé az Oracle Real Application Clusters fürtözési technológia, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek mérsékelt áron részesüljenek az Oracle Real Application Clusters nyújtotta megnövelt rendelkezésre állás és méretezhetőség előnyeiből. Az év lezárásaként decemberben piacra dobták az Oracle Database 10g második verzióját, amely a tervek szerint 2005 közepére lesz minden országban elérhető.

2004-ben az Oracle Database 10g is számos díjat kapott szakmai folyóiratoktól, amelyekkel elismerték a termék fejlett „gridfelügyeleti” képességeit és automatikus adminisztratív funkcióit. Ezen jellemzők leegyszerűsítik az összetett informatikai környezetek konfigurálását és felügyeletét, és csökkentik a nagy infrastruktúrákat kezelő adatbázis-adminisztrátorok terhelését.

„A számok egyértelműen arról tanúskodnak, hogy az Oracle jelentős sikereket ért el 2004-ben, és növelte előnyét legközelebbi versenytársával szemben.” – nyilatkozta Robert Shimp, az Oracle alaptechnológiákkal kapcsolatos marketingért felelős alelnöke. „A növekedés számos tényezőnek köszönhető, amelyek közül kiemelendő az Oracle Database 10g megjelenése, az Oracle Database 10g Standard Edition One sikere és az a tény, hogy ügyfeleink és partnereink elfogadták és felkarolták számítóhálós stratégiánkat. Az Oracle termékeinek köszönhetően egyre több ügyfél egyre nagyobb mértékben használhatja ki a korunk informatikai rendszereiben rejlő lehetőségeket.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés