Connect with us

technokrata

A SAS kiterjeszti vezető szerepét a hitelkockázat-kezelő szoftverek piacán

Dotkom

A SAS kiterjeszti vezető szerepét a hitelkockázat-kezelő szoftverek piacán

SAS Credit Risk Management: vezető nemzetközi pénzintézetek megoldása.

Világszerte több mint 20 bank és pénzügyi szolgáltató döntött úgy 2004-ben, hogy a SAS Credit Risk Management hitelkockázat-kezelő és a SAS Credit Scoring for Banking hitelminősítő megoldással biztosítja az új Basel II tőkemegfelelési egyezmény tőketartalékra és kockázatkezelésre vonatkozó követelményeit. A SAS, az üzleti intelligencia megoldások vezető szállítója a hitelkockázat-kezelő szoftverek terén is vezető szerepet kíván játszani.

A SAS hitelkockázat-kezelő megoldását többek között az Argenta Spaarbank, az AXA Bank, a Banif Banco, a BNbank, a Deltabank, az Erste Bank, a GMAC-RFC, a Handelsbanken Rahoitus, a HBOS, a Kookmin Bank, a National Australia Bank, a Samlink, a Sampo Bank és a SEB választotta.

A SAS a vállalati szintű kockázatkezelési megoldások egyik vezető szállítójaként nemzetközi befektetési és kockázatkezelési módszerekkel támogatja ügyfeleit a Basel II előírások kielégítésében mind regionális, mind helyi szinten. A pénzügyi intézmények számára a hitelkockázat egyrészt a Basel II szabályozás miatt égető probléma, másrészt azért, mert javítani kívánják üzleti gyakorlatukat a hitelkockázatok kezelése terén. A szervezetek felismerték, hogy a SAS Credit Risk Management megoldás lehetővé teszi a Basel II szerinti szabályozás teljesítését, sőt annál többet is.

A GartnerG2 hitelkockázatról szóló legutóbbi esettanulmánya szerint „Az egy-egy területre megoldást nyújtó gyártók helyett az intézmények méretüktől függetlenül integrált, egymással együttműködő kockázatkezelési komponenseket és eszközöket nyújtó megoldásokat keresnek. A következetes kockázatkezelési gyakorlat elengedhetetlen feltétele, hogy a vállalati architektúra egésze – az adatbázistól a köztesszoftvereken át a pénzügyi alkalmazásokig – ismételten felhasználható és szabványos legyen.” (Forrás: Lloyds TSB Tackles Credit Risk Within an Enterprise Risk Strategy; a GartnerG2 esettanulmánya; szerző: Doug McKibben; 2004. november)

„Ügyfeleink rövid távú compliance feladataikat a hosszú távú üzleti és technológiai stratégiáik veszélyeztetése nélkül kívánják megoldani.” – jelentette ki Peyman Mestchian, a SAS EMEA kockázatkezelési igazgatója. „Az intézmények felülvizsgálják meglévő rendszereiket és integrált megközelítést keresnek. Azáltal, hogy a SAS képes összekapcsolni a szabályozást a kockázatkezeléssel, jelentős előnyt biztosít az intézmények számára a kockázatkezelés területén.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin