Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM: jelentősen kibővül az egész vállalatot érintő KKV-kezdeményezés

Dotkom

IBM: jelentősen kibővül az egész vállalatot érintő KKV-kezdeményezés

Az IBM 300 millió dollárt fektet be, hogy üzleti partnereit segítse, valamint, hogy részükre szolgáltatást és a középvállalatok számára tanácsadást nyújtson.

Az IBM bejelentette, hogy 300 millió dollárt fektet be új szolgáltatásokba, programokba, szaktanácsadásba és oktatásba – üzleti partnereinek segítségül -, hogy a kis- és közepes méretű vállalatok (SMB, KKV) technológiai szolgáltató piacán több bevételre tehessenek szert. Az IBM-en belül „fúzió”-nak elnevezett kezdeményezés jobban kiemeli az egész IBM cégre jellemző elkötelezettséget a kis- és közepes méretű vállalati ügyfelek és az IBM ezen ügyfeleket kiszolgáló üzleti partnerei felé.

A kis és középvállalkozások továbbra is az egyik legnagyobb és leggyorsabban fejlődő lehetőség marad az informatikai iparban. Az IBM régóta elkötelezett az SMB piac felé az SMB értékesítési szervezetén keresztül, amely az IBM bevételeinek több mint 20%-át adja. Az IDC informatikai elemző csoport tervei szerint a kis és közepes méretű vállalatok 2005-ben 360 milliárd dollárt költenek az informatikára.

„Az elemzők szerint az SMB szolgáltatások az ipar egyik legdinamikusabban fejlődő területe, ugyanakkor meglehetősen versenyképes és helyhez kötött piac.” – mondta Jim Corgel, az IBM Global Services kis és közepes méretű vállatokkal foglalkozó üzletágának a vezérigazgatója. „Az IBM jelentős befektetést valósít meg, hogy kibővítse az SMB szolgáltatások körét és az egész világon együttműködjön az üzleti partnerekkel olyan megoldások létrehozásában, amelyek segítenek a kis és középvállalkozásoknak üzleti teljesítményük növelésében.”

Az IBM kijelentette, hogy az Egyesült Államokban és Európában rendelkezésre álló elhivatott tanácsadó szakemberek ráirányították a figyelmet a területi rendszerintegrátorokkal (RSI) való együttműködésre, hogy a kis és közepes méretű vállalati ügyfelek számára az üzleti problémáik megoldása érdekében lehetővé tegyék az ipar alapos megismerését. Az üzleti partnereknek szánt új szolgáltatások, programok és oktatások közül kiemelendők a következők:

Partnervezető szolgáltatási portfolió

IBM Express Managed Service (Expressz menedzselt szolgáltatások)
A legelső, kizárólag az IBM üzleti partnerein keresztüli eladásra szánt szolgáltatások. Az IBM Express Managed Services-nek elnevezett ajánlat egy új IBM üzleti modell részét képezi, amely a kis és középvállalati ügyfél igényeit célozza meg az infrastruktúramenedzselési, alkalmazásmenedzselési és üzleti folyamat kiszervezési szolgáltatásokon keresztül. Az első kínált szolgáltatások között szerepel az e-mail biztonság.

IBM SAP All In One Solutions (Minden az egyben megoldások)
Az IBM a viszonteladók számára lehetőséget fog biztosítani az előre konfigurált SAP All In One Solutions kis és közepes méretű vállalatok részére történő eladására, amelyek a technika, az üzleti szakértelem és szolgáltatások ötvözésével oldják meg az ügyfelekkel kapcsolatos legfontosabb problémákat és értékes, előre kifejlesztett megoldási komponenseket kínálnak. Ezek a megoldások azokat a kis és középvállalkozásokat célozzák, amelyek nem rendelkeznek megfelelő jövedelemmel, idővel vagy erőforrásokkal, hogy egy nagy lépést tegyenek a teljes körű vállalati alkalmazás platform felé, hogy legyen egy teljes ERP megoldásuk, amelynek segítségével fejlődhetnek. A viszonteladók választhatnak, hogy kiemelt értékesítési díjat kapjanak vagy ahol megvan a képesség, részt vegyenek a megoldás leszállításában.

Együttműködést célzó programok

IBM RSI Collaboration (RSI Együttműködés)
Ez a kezdeményezés egyesíti a területi rendszerintegrátorok (RSI) és az IBM erejét az újító szolgáltatási megoldások SMB piacra történő eladásában és leszállításában. A helyi csoportosulásokon keresztül az RSI-k hozzáférhetnek az IBM eladó személyzetéhez, profitálhatnak az IBM marketingtámogatásból és kihasználhatják az IBM komplex rendszerintegrációját és ipari szakértelmét. Az RSI-k piaci elérhetőséget és helyi jelenlétet, kiegészítő megoldást és ipari szakértelmet, valamint versenyképes árstruktúrákat biztosítanak. Az IBM és az RSI-k együttműködnek az értékesítési csatornák közös használatában és az ügyfélalkalmazások közös eladásában, ellátásában és vezetésében. Az Egyesült Államokban és Európa egyes részein számos újító törekvés áll megvalósítás előtt és 2005-ben a kívánt együttműködési jellemezőknek megfelelő RSI-kre is kiterjesztésre kerülnek.

Sales Agent Program For Hosting (Értékesítési ügynök program hosting szolgáltatások ellátására)
Egy kísérleti program, amely lehetővé teszi az Egyesült Államokbeli partnerek számára az IBM hosting szolgáltatások viszonteladását a kis és középvállalkozások számára. A viszonteladók az IBM földrajzi elhelyezkedés és szakterület alapján kijelölt ügynökei. A viszonteladók eladhatnak és díjazásban részesülhetnek az IBM hosting szolgáltatásainak teljes portfoliója után.

Sales Agent Program For Strategic Outsourcing (Értékesítési ügynök program stratégiai kiszervezéshez)
Egy program, amely lehetővé teszi a partnerek számára az IBM stratégiai kiszervezési szolgáltatásainak SMB ügyfelek részére történő viszonteladását. Az üzleti partner feladata a kiszervezési ügyfélszolgálati vezető meghatározása és érvényesítése. A minősítési eljárás tekintetében a lehetőség az IBM-é. Amikor az IBM kéri, az üzleti partner az IBM-mel dolgozik, és részt kell vennie a tárgyalásokban, és segítenie kell a megállapodás megkötésében. Az ügyfélszerződés aláírását követően az IBM leszállítja.

Oktatás és képesítés

Hosting Services Sales Professional Certification (Hosting szolgáltatások értékesítése – szakképesítés megszerzése)
Az IBM azt tervezi, hogy kiválasztott szolgáltatási ajánlatok tekintetében oktatást és értékesítési képesítés megszerzését célzó képzést nyújt. A bizonyítvány igazolja, hogy egy üzleti partner rendelkezik az IBM szolgáltatások eladásához szükséges tudással és szakértelemmel. Az első képesítési programok között szerepel a hosting szolgáltatások értékesítése szakképesítés megszerzése.

Financial Management Workshop (Pénzgazdálkodás műhely)
Az IBM azt tervezi, hogy kibővíti pénzgazdálkodási műhelyét, melybe felveszi az RSI partnereket. Az elmúlt év során körülbelül 700 viszonteladó vett részt és hasznosította a kétnapos kurzust, amely segít az üzleti partnereknek annak eldöntésében, hogy mely szolgáltatásokat építsék ki és kínálják önállóan, és mely szolgáltatások tekintetében társuljanak az IBM-mel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés