Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyomtatópatron: eredeti vagy újragyártott? – HP kísérlet

Dotkom

Nyomtatópatron: eredeti vagy újragyártott? – HP kísérlet

Az Allianz Austria költséget takarít meg az eredeti HP tintasugaras nyomtatópatronok használatával. Az osztrák értékesítők nem voltak hajlandóak újragyártott patronokkal dolgozni a minőségi problémák miatt.

A világ vezető biztosítótársaságai és pénzügyi szolgáltatóvállalatai között számon tartott Allianz Austria három hónap elteltével visszatért az újragyártott patronokról az eredeti HP tintasugaras nyomtatópatronok használatára. A vállalat azért állt át az újragyártott egységekre, hogy csökkentse az 1.600 fős ausztriai értékesítőcsapata által évente elhasznált 6000 darab tintasugaras nyomtatópatron költségeit. Ez a kísérlet azonban többe került a cégnek, mint az eredeti HP-patronok használata, mivel az újragyártott patronok harmada hibás volt, így azonnal selejtezni kellett őket.

Az Allianz Austria 20 fő bevonásával lebonyolított három hónapos kísérleti projektje még sikeres volt. Amikor azonban az értékesítők napi munkájuk során is megkezdték az újragyártott patronok használatát, fény derült a nyomtatás valódi költségére. A használhatatlan újragyártott patronok magas száma 50 százalékkal megnövelte a kezdeti beszerzési költségeket. A help desk és az értékesítőcsapat nyomtatóproblémák és meghibásodások elhárítására fordított ideje tovább tetézte a kiadásokat. Az újragyártott nyomtatópatronoknak nem csupán az ára nem felelt meg a várakozásoknak, hanem a nyomatok minősége is meglehetősen silány volt az eredeti HP-patronoknál megszokott színvonalhoz képest.

A kudarcba fulladt próbálkozás kapcsán Norbert Gartus, az Allianz Austria IT-beszerzési vezetője elmondta: „Belső forródrót szolgálatunkhoz számos hívás és reklamáció futott be az értékesítőktől a nyomatok minőségével kapcsolatban. Az újragyártott patronok valószínűleg régi, hasznos élettartamuk végén járó nyomtatófejeket, és olcsóbb, rosszabb minőségű tintákat tartalmaztak. Rájöttünk, hogy rossz döntést hoztunk, és a várakozásokkal ellentétben nem tudunk pénzt megtakarítani az újragyártott patronokkal az eredeti HP tintasugaras nyomtatópatronokhoz képest.”

Most, hogy az Allianz visszatért a 30 ml-es HP 19 fekete tintasugaras nyomtatópatron [C6628AE] használatához HP Deskjet 350 mobil nyomtatóinál, mindenki újra elégedett a végeredménnyel.

„Bár elfogadjuk, hogy ügyfeleinknek jogukban áll választani az újragyártott és az eredeti nyomtatópatronok között, meggyőződésünk, hogy valamennyien nagyra értékelik a HP nyomtatási rendszereinek minőségét és megbízhatóságát.” – nyilatkozta Kim Holm, a HP IPG Supplies szervezetének EMEA-régióbeli alelnöke és ügyvezető igazgatója. „Az Allianz esete igazolja ezt a feltételezést. Az újragyártott patronok alacsonyabb beszerzési árán elért megtakarítást hamarosan lenullázták a hibás termékek, a fokozott műszaki támogatási igény és az újranyomtatás miatt felmerült költségek.”

A HP évente 1 milliárd eurót költ nyomtatók, tintapatronok, festékkazetták, tinták, festékek és papírok fejlesztésére. Termékei komplett nyomtatási rendszert alkotva, megfizethető áron gondoskodnak a kiváló minőségről és megbízhatóságról. A HP nem tiltja nyomtatópatronjai újratöltését. Ám azok az ügyfelek, akik az újratöltött vagy újragyártott patronok használata mellett döntenek, nem minden esetben élvezhetik az eredeti HP-nyomtatópatronoknál garantált minőséget, megbízhatóságot és technológiai előnyöket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés