Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Novell kiterjeszti Linux megoldásait a vállalati adatközpontokra

Dotkom

A Novell kiterjeszti Linux megoldásait a vállalati adatközpontokra

A Novell nagyobb rugalmasság és alacsonyabb költségek mellett biztosítja ügyfelei számára azt az adatközpont-funkcionalitást és -minőséget, amire a vállalati informatikai rendszerek szívében szükség van.

A Novell bejelentette, hogy a SUSE LINUX Enterprise Server kódjára építve tovább terjeszkedik a vállalatok informatikai rendszereinek szíve: az adatközpontok felé. A Novell a LinuxWorld konferencián ismertette jelenlegi megoldásait és további fejlesztési terveit. A Novell adatközpont stratégiája arra alapul, hogy biztosítja az üzleti szempontból kritikus jelentőségű alkalmazások, például a vállalati erőforrás-tervezés (enterprise resource planning – ERP), az ügyfélkapcsolatok kezelése (customer relationship management – CRM) és az ellátási lánc kezelése (supply chain management – SCM) megoldások UNIX-ról Linuxra történő átemelésének technológiai alapját.

A Novell ezzel a lépéssel kiterjeszti megoldásait, így még teljesebbé válik a cég vállalati informatikai megoldáskínálata, mely jelenleg a munkaállomások, a munkacsoportok és a nagy teljesítményű számítástechnika feladatainak megoldására tartalmaz termékeket és szolgáltatásokat. A Linuxnak rendkívül gyors ütemben nő az elfogadottsága, ezért logikus továbblépés, hogy a technológia az informatikai infrastruktúra szolgáltatásainak biztosítása mellett már a vállalat szíve, az adatközpont felé is terjeszkedik.

A nagy teljesítményű számítástechnika teljesítményének és skálázhatóságának növekedése SUSE LINUX környezetben valamint a Linux kisebb költségei is sürgetik a Linux kritikus üzleti feladatkörökben történő alkalmazását. A SUSE LINUX Enterprise Server nemrég bejelentett tanúsítványai is alátámasztják az egyre növekvő érdeklődést a Linux iránt.

A Novell és Linux jelenléte az adatközpontokban a következő eredményeket ígéri:
– Jobb adatközpont-felügyelet
– Az adatközpont erőforrásainak jobb kihasználása
– Az alkalmazások jobb skálázhatósága és nagyobb teljesítménye
– A nem használt számítástechnikai kapacitás visszaforgatása
– Az üzleti szempontból létfontosságú korábbi alkalmazások hosszabb élettartama
– Az adatközpont erőforrásainak és tárolt elemeinek nagyobb stabilitása és biztonsága

A Novell adatközpont stratégiája lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kihasználják a Linux és a nyílt forráskód legfontosabb előnyeit: a kisebb birtoklási költséget, a hardver- és szoftverelemek csökkenő költségeit és nagyobb funkcionalitását, valamint egy közösség által támogatott technológiát, mely képes megfelelni a vállalati számítástechnika által támasztott elvárásoknak. Számos tekintélyes szállító dolgozik azon, hogy kielégítse napjaink adatközpontjainak szerteágazó igényeit. A Novell egy olyan infrastruktúrát kínál, mely kompatibilis a jelenlegi adatközpont alkalmazásokkal és megoldásokkal, és támogatja azokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés