Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ati Mobility Radeon X700

Dotkom

Ati Mobility Radeon X700

A kanadai chipgyártó pár napja mutatta be Németországban legújabb, mobil számítógépekbe szánt grafikus vezérlőjét, a DirectX 9 kompatibilis Ati Mobility Radeon X700-ast.

A PCI Express alapú videovezérlő nyolc párhuzamos pixel pipeline-nal és hat programozható vertex pipeline-nal rendelkezik. A nagy teljesítményigény kielégítését szolgálja a GDDR3 típusú memóriák támogatása. A bejelentés szerint a vékony és könnyű noteszgépek számára is ideális választás lehet az új X700-as, mivel alkalmazásával hosszabb üzemidő érhető el, közölték az Ati képviselői Münchenben. Ebben elsősorban a Powerplay 5.0-s változata jeleskedik, ez az erőforrás-kezelő eszköz igyekszik minél tovább nyújtani a használati időt.

Egy noteszgép alapismérve, hogy rendelkezik beépített LCD-vel. Ha azonban olyan helyen tartózkodunk hordozható számítógépünkkel, ahol egy nagyobb kijelző (mondjuk egy 17 vagy 19 colos asztali monitor) is rendelkezésre áll, akkor érdemes megfontolni, hogy külső képernyőt használjunk. Ebben nyújt segítséget az Automatic Display Configuration technológia, mely könnyebbé teszi a notebookhoz csatlakoztatott külső kijelzők beállítását.

Ezen bemutató alkalmával közölte azt is a gyártó, hogy mely cégek jelentették már be az X700-as alkalmazását (vagy annak tervét): Acer, Arima, Asus, Alienware, BenQ, Clevo, Compal, ECS, Eurocom, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Gateway Inc, Inventec, Lenovo, LG, Medion, MSI, Samsung, Sony, Targa, Toshiba és Uniwill. Ezek szerint a jövőben egyre gyakrabban találkozhatunk majd ilyen videovezérlővel a mobil szegmensben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés