Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Oracle átveszi a PeopleSoft irányítását

Dotkom

Az Oracle átveszi a PeopleSoft irányítását

Az Oracle elfogadja a PeopleSoft részvényeinek felkínált 75 százalékát. A következő ajánlat január 4-én jár le.

Az Oracle Corporation bejelentette, hogy a PeopleSoft részvényesei eddig a PeopleSoft kibocsátott részvényeinek közel 75 százalékát kínálták fel megvásárlásra, ezzel az Oracle kezébe adva a vállalat irányítását.

Az Oracle emellett négy képviselőt delegált a PeopleSoft igazgatótanácsába a lemondott PeopleSoft-tagok helyett, így az Oracle az igazgatótanácsban is többségi képviselethez jutott. A PeopleSoft igazgatótanácsának korábbi tagjai közül kettő mindaddig a helyén marad, amíg a két vállalat fúziója végbe nem megy.

„A két vállalat egybeolvadásával a vállalati alkalmazások piacának kimagasló termékei és szakemberei találnak egymásra, és ennek hasznát leginkább ügyfeleink élvezhetik.” – jelentette ki az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison. „Gyorsan haladunk az integráció tervezésével, és megelégedésünkre szolgál a két szervezet egyesítése során tapasztalt szoros összhang.” – tette hozzá.

Az Oracle által a PeopleSoft Inc. összes forgalomban levő részvényének felvásárlására tett versenyajánlat kezdeti időszaka 2004. december 28-án, kedden, New York-i idő szerint éjfélkor járt le. Az Oracle elfogadta az ajánlat keretében megvásárlásra felkínált 298.834.574 darab részvényt és vételáruk megfizetését. Emellett újabb ajánlati időszakot jelentett be, amely 2004. december 29-én, szerdán kezdődik, és 2005. január 4-én, kedden jár le.

Ha az újabb ajánlati időszak lejárta előtt az összes felajánlott PeopleSoft-részvény száma eléri a kibocsátott részvények 90 százalékát, az Oracle várhatóan nem sokkal a határidő lejártát követően végrehajtja a fúzió második lépését. Az újabb ajánlati időszak során mindazok a részvényesek, amelyek nem ajánlották fel részvényeiket a kezdeti ajánlati időszakban, a fúzió második lépésének befejeződése előtt szintén megkaphatják a 26,50 dolláros részvényenkénti árat.

Az újabb ajánlati időszak során a felvásárlásért felelős Oracle-leányvállalat, a Pepper Acquisition Corporation folyamatosan átveszi a felajánlott PeopleSoft-részvényeket, és kifizeti azok vételárát. Azok a részvényesek, akik ez időszak során eladásra felkínálják részvényeiket, ugyanúgy részvényenként 26,50 dolláros készpénzes vételárra jogosultak, mint azok, akik a kezdeti időszakban ajánlották fel részvényeiket. Az újabb ajánlati időszak alatt eladásra felkínált részvények nem vonhatók vissza. A Pepper Acquisition az újabb ajánlati időszakot meghosszabbíthatja.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés