Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyesül a Symantec és a VERITAS Software

Dotkom

Egyesül a Symantec és a VERITAS Software

A két cég egyesítése csökkenti az információ védelmének és kezelésének bonyolultságát.

A Symantec Corporation és a VERITAS Software Corporation bejelentette, hogy a két cég véglegesen megegyezett az összes részvény cseréjével járó egyesülésben. A Symantec részvényeknek a 2004. december 15-i kereskedés zárásakor fennállt 27,38 USD árát figyelembe véve az ügylet értéke hozzávetőleg 13,5 milliárd USD.

A tárolószoftverek és a védelmi szoftverek piacát vezető cég hatékonyabban tudja védeni és kezelni a vállalati ügyfelek legfontosabb értékét, az információt. Az egyesült cég egyedülálló helyzetben lesz az asztali gépektől az adatközpontokig, illetve a magánfelhasználóktól és kisvállalkozásoktól a nagy szervezetekig és szolgáltatókig terjedő, bármely platformon működő információvédelmi és információ-hozzáférést biztosító szoftverek piacán.

A mindkét cég igazgatótanácsa által egyhangúlag jóváhagyott szerződés szerint a VERITAS részvénytőkéje Symantec részvénytőkévé lesz átváltva, a VERITAS kint levő részvényei darabonként 1,1242 Symantec részvényt érnek. Az ügylet lezárását követően a Symantec részvényesei az egyesült cég körülbelül 60, a VERITAS részvényesei pedig körülbelül 40 százalékát fogják birtokolni. Az ügylet mindkét cég részvényesei számára várhatóan mentes lesz az amerikai szövetségi jövedelemadótól.

Az egyesült cég Symantec néven fog működni. John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója lesz az egyesült cég elnök-vezérigazgatója. Gary L. Bloom, a VERITAS igazgatótanácsának elnöke és elnök-vezérigazgatója az egyesült cég elnöke és az igazgatótanács alelnöke lesz. Az egyesült cég igazgatótanácsának a Symantec jelenlegi igazgatótanácsából 6, a VERITAS jelenlegi igazgatótanácsából 4 tagja lesz.

A VERITAS-szal történő egyesülés révén a Symantec ki fogja bővíteni egyesített jövedelemalapját, és egy lényegesen nagyobb pénzügyi skálán mozgó és pénzügyi erőforrások felett rendelkező céget fog alkotni. Az egyesült cég egyesített jövedelme a 2005. áprilisában kezdődő és 2006. márciusáig tartó 2006. pénzügyi évben hozzávetőleg 5 milliárd dollár lesz. Az egyesült cég jövedelmének hozzávetőleg 75 százaléka várhatóan a vállalati üzletágból, 25 százaléka a fogyasztói üzletágból származik majd. Az egyesült cég emellett körülbelül 5 milliárd dollár készpénzzel is rendelkezik.

Az egyesülésből mindkét cég ügyfeleinek és partnereinek jelentős előnye származik:

  • A megoldások széles köre – Egyetlen szállítótól származó, a vállalat minden szintjén – a végponton, az átjárón és az alkalmazásokon -, az összes platformon működő, vezető védelmi és tárolómegoldások széles sora.
  • Mély szaktudás – A védelem, a tárolás és az informatikai infrastruktúra megszerkesztése, tervezése és kezelése terén szerzett szaktudás és az élvonalbeli technika kombinációja.
  • Az egész világon elérhető – A magánfelhasználók, a kis, közepes méretű és nagyvállalatok millióit támogató, világméretű értékesítési, szolgáltató és értékesítőcsatorna partnerszervezetek.

Az ügylet a szokásos záró feltételek teljesülésétől, így mindkét cég részvényesei jóváhagyásától, valamint a felügyeleti szervek jóváhagyásától függően várhatóan 2005. második negyedévében zárul le. Ennek az ügyletnek a nem GAAP szerinti, egy részvényre jutó osztaléka – amely nem tartalmazza az üzlettel kapcsolatos nem tárgyi eszközöket, a VERITAS később esedékessé váló bevételeit, az átszervezés költségeit, a később esedékes kártérítés leírását és az egyesüléssel kapcsolatos egyszeri költségeket – a Symantec 2006. pénzügyi évre becsült, a Thomson Financial First Call által középértéken előre jelzett 0,98 USD osztalékához képest a működés első együttes évében nőni fog.

Az ügyletben a Lehman Brothers a Symantec kizárólagos pénzügyi tanácsadójaként, a Fenwick & West LLP a Symantec jogi tanácsadójaként, a Goldman Sachs a VERITAS kizárólagos pénzügyi tanácsadójaként és a Simson Thacher & Bartlett LLP a VERITAS jogi tanácsadójaként működött közre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés