Connect with us

Hirdetés

technokrata

Synergon-csoport: a MOL informatikai platformjának továbbfejlesztése

Dotkom

Synergon-csoport: a MOL informatikai platformjának továbbfejlesztése

A MOL Földgázszállító Rt. Informatikai Platformjának továbbfejlesztése.

A Synergon Informatika Rt. és leányvállalata, a Synergon Atos Origin Kft. (SAO) szerződést kötöttek a MOL Földgázszállító Rt. Informatikai Platformjának továbbfejlesztésére. A Synergon-csoport a megoldás infrastrukturális korszerűsítését végzi, míg alvállalkozásban az Atos Origin Spanyolország saját szoftvermegoldását fejleszti a Gáztörvénynek és az Üzemi Kereskedelmi Szabályzatnak történő megfelelőség, az új funkcionális igények és a szigorúbb biztonsági elvárások érdekében. A 2005 év végén záródó projekt értéke meghaladja a 400 millió forintot.

A Synergon-csoport integrált projekt keretében bővíti a szerverparkot, háttér (back up) rendszert tervez és alakít ki, Exchange szervert és tűzfalakat implementál, illetve a teljes projekthez biztosítja a projektmenedzsmentet. Az Atos Origin az általa tervezett szoftvermegoldást, a MOL Földgázszállító Rt. igényei szerint, a Synergon-csoport szakembereinek részvételével készülő specifikációk alapján fejleszti tovább.

A MOL Földgázszállító Rt. 2004 januárjától üzemelteti a piaci szereplők gázszállítási és gázfelhasználási tevékenységét támogató Informatikai Platformot, amely egyfelől az egyes szállíttatók által adott időszakra (nap – hét – hó) vonatkozó gázigényét rögzíti, másfelől a ténylegesen elszállított gázmennyiség allokációját teszi lehetővé. A földgázpiac működését támogató Informatikai Platform megvalósítását az Atos Origin Spanyolország (korábban Schlumberger/Sema) végezte. A Synergon-csoport ez év közepétől látja el az év elején bevezetett, a most továbbfejlesztés alatt álló rendszer üzemeltetési feladatait.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés