Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft spammelőket perelt be

Dotkom

A Microsoft spammelőket perelt be

Hét eljárást kezdeményezett az amerikai szoftverfejlesztő cég kéretlen e-maileket küldőkkel szemben.

Washington állam legfelsőbb bíróságán indította a Microsoft azt a több mint féltucat peres eljárást, melyben azzal vádolja a nem kívánt elektronikus leveleket küldőket, hogy az USA-ban érvényben levő Can-Spam Act egyik szabálya ellen vétettek. A törvény szerint ugyanis ha a levél szexuális tartalmakat is magában foglal, akkor erre már az e-mail tárgyában figyelmeztetni kell a címzettet. Nancy Anderson, a Microsoft egyik vezető tanácsadója szerint: „A szexualitásra utaló anyagok és publikációk nyilvános árusítása törvényileg ahhoz van kötve, hogy egy barna csomagolópapír takarja el a lényeget; fontosnak tartjuk, hogy a fogyasztók az Interneten is hasonló védelmet kaphassanak.”

A jogi beadványok azzal is vádolják a spammereket – akiket eddig nem neveztek meg -, hogy megsértették Washington állam azon törvényét is, mely előírja, hogy zombi számítógépek – azaz a tulajdonos akarata ellenére eltérített PC-k – nem vehetnek részt legálisan e-mailüzenetek továbbításában. Ezenfelül az is megtalálható a vádiratban, hogy a spammelők nem biztosítottak leiratkozási lehetőséget és/vagy működő válaszcímet a kiküldött levelekben.

Nem ez az első ilyen esete Redmondnak: a szoftvergigász szerte a világon kezdeményezett már pereket a kéretlen e-maileket küldőkkel szemben. Összességében már több mint 100 eljárás köthető a Microsoft nevéhez. Emellett azonban más cégekkel is szövetkezik a jelenség visszaszorítása érdekében: például az America Online, a Yahoo és az Earthlink vállalatokkal közösen létrehozta az Anti-Spam Alliance-t. Ennek keretei között indult egyébként az iparág első, spamellenes peres eljárása még márciusban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés