Connect with us

Hirdetés

technokrata

Távmunka – elérhető közelségben

Dotkom

Távmunka – elérhető közelségben

A távmunkára a Munka Törvénykönyvének változása óta fokozott figyelem irányul.

A PricewaterhouseCoopers nyílt szakmai napot tartott a távmunka gyakorlati megvalósításának tudnivalóiról, amelyen a különböző iparágakban tevékenykedő vállalatok gazdasági, HR vezetői mellett minisztériumi tisztségviselők és munkaügyi szakemberek is részt vettek. A rendhagyónak mondható szakmai nap különlegessége, hogy kézzelfogható közelségbe hozta az új munkaszervezési módot, felvonultatva azt az infrastrukturális hátteret, amely a távmunkahelyek kialakításához szükséges.

A távmunkára a Munka Törvénykönyvének változása óta fokozott figyelem irányul, amelyet az is bizonyít, hogy a közelmúltban megalakult egy független szakmai szervezet, a Magyar Távmunka Szövetség. Ezen szövetség ajánlásával vettek részt a különböző cégek, megoldás-szállítók (például: HP, Microsoft, T-Mobile, Avaya, Negral) a PricewaterhouseCoopers székházában megrendezett távmunka-bemutatón. A felsorolásból kiderül, hogy a távmunkahely kialakításának hardver, szoftver, kommunikációs eszköz és elearning beruházás igénye van, amely gazdasági számítások alapján a sikeres bevezetést követő 1-2 évben megtérül.

A rendezvényen résztvevő, a távmunka bevezetését fontolgató cégek – akik között találunk termelőcéget, telekommunikációs és a médiavállalatot – többek között a távmunkában dolgozó munkavállalók ellenőrzéséről érdeklődtek, amely a rendelkezésre álló eszközökkel hatékonyan megoldható. Mindemellett szó esett az IT biztonság és az adatvédelem kérdésköreiről is.

A sikeres távmunka-bemutató a PricewaterhouseCoopers őszi rendezvényeinek lezárása volt, amelyet az üzleti hatékonyság javítása érdekében tartottak különböző szakterületek neves szakértőinek részvételével.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés