Connect with us

technokrata

Vírusvédelem mobiltelefonok számára

Dotkom

Vírusvédelem mobiltelefonok számára

McAfee Virusscan védi a mobiltelefonokat az újfajta támadások ellen Japánban.

A McAfee Virusscan tartalomszűrő technológiájával szereli fel új, FOMA901.i sorozatú mobiltelefonjait a japán NTT Docomo cég. A közösen fejlesztett, beépített McAfee Virusscan technológia a FOMA mobiltelefonokban a piac első, mobil eszközökre fejlesztett megoldása, amely a jövőbeni fenyegetések ellen is véd.

˝A nemrég felfedezett férgek, mint például a Cabir azt bizonyítják, hogy szükség van kifejezetten a mobil-vírusok ellen fejlesztett védelemre.˝ – mondta Victor Kouznetsov, a McAfee mobil-megoldások szenior alelnöke – ˝A McAfee és az NTT Docomo összefogása és folyamatos együttműködése egyrészt kifejezetten kézi számítógépekre fejlesztett megoldásokat eredményez, másrészt megvalósítja azon célkitűzésünket, hogy minden ügyfelet megvédjünk a biztonsági fenyegetésektől, akár asztali géppel, akár mobiltelefonnal dolgozik.˝

˝Az NTT Docomo mindig különös figyelmet fordított a biztonsági kérdésekre a mobiltelefonjai tervezésekor, és ezért azok biztonságosak is voltak. Mindazonáltal 2002 januárjában az NTT Docomo és a McAfee azért fogott közös fejlesztésbe, mert tisztában vagyunk vele, hogy a biztonsági kérdések egyre fontosabbá válnak a telefonok funkcionalitásának további nagyarányú bővülésével, például a PC technológiák alkalmazásával, vagy a telefonok globálissá válásával. Nagyon örülünk, hogy a McAfee biztonsági technológiája és az NTT Docomo mobiltechnológiája egyesül az NTT Docomo telefonokban. Köszönetet szeretnénk mondani a McAfee-nek technológiai erőfeszítéseikért, és együttműködésükért a fejlesztések során.˝ – mondta Koji Chiba, az NTT Docomo fogyasztói felszerelések fejlesztéséért felelős részleg vezetője.

A szoftver főbb képességei

• e-mail és böngésző tartalomszűrés
• teljesítménynövelő metódusok a limitált készülékekhez
• az egyes modellekre alapuló mintázat alapú technológia
• következő generációs, adaptív, Signature alapú mintázat megfeleltetésSzólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin