Connect with us

Hirdetés

technokrata

Viruslist.com: megújult online vírusinformációs központ

Dotkom

Viruslist.com: megújult online vírusinformációs központ

A Kaspersky Labs bemutatta a Viruslist.com online vírusinformációs központ új verzióját; a weboldal új megjelenéssel, új szerkezettel, valamint számos hasznos és érdekes új funkcióval rendelkezik.

Az Viruslist.com az Internet-felhasználókra manapság leselkedő legfontosabb fenyegetéstípusok szerint három részre oszlik: vírusok, hackerek és spam rovatra. Minden rovat tartalmaz elemzéseket, információkat és híreket. Az internetes biztonságban járatlan olvasók számára kislexikon is készült.

A készítők az oldal egyik legnépszerűbb részét, a Kaspersky Virus Encyclopediat is frissítették és átdolgozták. Az online Encyclopedia mostantól a Kaspersky Labs termékek által észlelt összes vírusról tartalmaz rövid hivatkozást vagy részletes leírást. A Virus Labs vezető elemzői újracsoportosították a rosszindulatú programokat, így az oldal információi összhangban vannak a Kaspersky Anti-Virus adatbázisokkal, azaz a vírusvilág aktuális helyzetét mutatják. A Virus Encyclopedia a kezdő és tapasztalt felhasználóknak egyaránt információval szolgál a rosszindulatú programok fajtáiról, tartalmazza a számítógépvírusok történetét, és részletesen elmondja, hogy mi a teendő fertőzés esetén. A kártékony kódok napjainkban tapasztalható folyamatos fejlődése miatt ezt a rovatot a jövőben rendszeresen frissíteni fogják az oldal szerkesztői.

A Viruslist.com egy új kereső funkcióval is rendelkezik, melynek segítségével a látogatók rákereshetnek a Kaspersky Labs vagy más nagyobb gyártók által használt víruselnevezésekre. Ezzel a szolgáltatással igyekeznek a készítők feloldani azt a problémát, hogy a vírusvédelmi vállalatok különböző neveket adnak az egyes vírusoknak.

Az új Viruslist.com a Kaspersky Virus Labs működésébe is bepillantást enged olvasóinak az Analysts´s Diary, a vezető vírus- és fenyegetéselemzők által szerkesztett weblog megjelentetésével. A weblog írói közül, például Eugene Kaspersky, Costin Raiu és David Emm kommentálják az új fenyegetéseket és trendeket. A weboldalon örömmel fogadják a látogatók hozzászólásait, és a kérdéseket szintén az elemzők válaszolják meg.

A számos igényt kiszolgáló RSS csatornák lehetőséget nyújtnak az olvasóknak és webhely-tulajdonosoknak, hogy a számukra érdekes, új információkat, híreket, új vírusleírásokat, vírusriasztásokat valós időben töltsék le.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés