Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szélessávú vezetékmentes internetezés, mint az ADSL alternatívája

Dotkom

Szélessávú vezetékmentes internetezés, mint az ADSL alternatívája

Az Egyesült Királyságban a jövő év folyamán indul útjára az első következő generációs vezetékmentes hálózat, mely komoly konkurenciát támaszthat a vezetékes broadband szolgáltatást nyújtó cégeknek.

Kent városa lesz a ˝kísérleti nyúl˝, a településen a jövő év januárjában indul be a WiMAX-hálózat tesztje. Ha minden a terveknek megfelelően halad, akkor 2005 közepére a Nagy-Britannia délnyugati részében található városban a szolgáltatás kereskedelmi szinten is elérhetővé válhat. Az egyik magánkézben levő cég, a Telabria szerint az ország első WiMAX-hálózatának létrehozása alapvetően meg fogja változtatni a szélessávú hálózatok struktúráját, mivel a rögzített kábeles Internet-hozzáférések ellenében egy jóval rugalmasabb kialakítású megoldást kínálhatnak az internetezni vágyóknak.

Jim Baker, a Telabria alapítója és vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: ˝Nagy-Britanniában a WiMAX-alapú szolgáltatások fej-fej mellett versenyezhetnek a vezetékes otthoni és SOHO szegmenseket kiszolgáló szélessávú Internet-kapcsolatokkal, mint amilyen például az ADSL.˝ A cég egyébként a WiMAX indulásakor kicsivel több mint másfélmillió embert tud majd lefedni szolgáltatásával.

Az elmúlt kilenc hónapnyi időt a Telabria arra fordította, hogy szélessávú vezetékmentes hálózatokat hozzon létre olyan területeken, ahol a DSL-es vagy kábeles Internet-hozzáférések nem voltak elérhetőek. WiFi hotspotokat is létesített a főváros, London szívében, illetve Essexben, Sussexben, Surrey-ben és a mostani kísérleti városban, Kentben is. Számításaik szerint 2005 közepére több mint 400 hotspotot fognak már üzemeltetni a szigetországban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés