Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minősített pályázati tanácsadó lett a Minor Holding Rt.

Dotkom

Minősített pályázati tanácsadó lett a Minor Holding Rt.

Magyarországon jelenleg mintegy háromezer egyéni és társas vállalkozás foglalkozik pályázatírással.

A Minor Holding Rt. bejelentette, hogy az Országos Pályázati Minősítő Testület döntése nyomán bekerült a minősített pályázatíró-tanácsadó vállalkozások katalogizált jegyzékébe. A sikeres megmérettetés a cég másfél éve működő pályázati üzletágának köszönhető, melynek közreműködésével 2004 első felében 185 millió forint értékű beruházás valósult meg.

Magyarországon jelenleg mintegy háromezer egyéni és társas vállalkozás foglalkozik pályázatírással. A pályázati tanácsadók munkájának színvonala különböző, és a megbízók csak nagyon nehezen tudnak megbízható információkhoz jutni a pályázást segítő cégekről.

A professzionális pályázatírók körének kialakítása érdekében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) ez év augusztusában pályázatot írt ki pályázatírók és tanácsadók, valamint pályázatmenedzserek minősítésére. A pályázat döntés-előkészítését független szakértők, értékelését pedig az e feladatra szeptemberben létrehozott Országos Pályázati Minősítő Testület (OPMT) végezte.

Az elbírálás kiemelt szempontjai voltak a pályázati tevékenység nagyságrendje, jellege és folytonossága; az eddigi pályázatok sikeressége; a szakmai és technikai felkészültség, valamint a referenciák értéke.

A Minor Holding Rt. 2003 tavaszán hozta létre önálló pályázati üzletágát. A cég az elmúlt másfél év sikerei alapján a Minor Csoporton belüli erőforrások koncentrálásával és piacképes szolgáltatások kidolgozásával több – elsősorban informatikai – beruházás előkészítésében vett részt, illetve finanszírozási pályázatok összeállításában segítette partnereit. 2004 első félévéig, a Minor közreműködésével elnyert pályázati források bevonásával, a cég ügyfelei több mint 185 millió forint értékben valósíthattak meg innovációs projekteket.

A benyújtott és támogatásban részesített pályázatok olyan fejlesztéseket segítettek, mint például felsőoktatási informatikai laborok kialakítása, e-ticket rendszerek kutatása és megvalósítása; múzeumi nyilvántartó és információs rendszer bevezetése, vagy az egészségügyi ellátás komfortosságának növelése.

„Szolgáltatásainkat a pályázati életciklus összes állomására kiterjesztettük, így olyan teljes körű megoldásokat tudunk kínálni, amelyek jelentősen csökkentik a pályázóra háruló terheket. A képzett, pályázati területen otthonosan mozgó szakembereinken kívül műszaki, fejlesztői, rendszerintegrátori vagy akár projektvezetői gyakorlattal rendelkező munkatársainkat is bevonjuk a közös munkába.” – fűzte hozzá Drabik Balázs, a Minor Holding Rt. pályázati üzletágának vezetője.


Az OPMT tagjai a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke által felkért Nemzeti Fejlesztési Hivatal, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, az Európai Uniós Pályázati Szakértők Szövetsége, a Pályázatírók és Tanácsadók Országos Szövetsége, valamint az MKIK delegáltjai. A minősítés egy évre szól, amely annak lejártával meghosszabbítható.)

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés