Connect with us

Hirdetés

technokrata

Google és Yahoo – kiegyezik a két rivális?

Dotkom

Google és Yahoo – kiegyezik a két rivális?

Az 1 GB-nyi tárhelyet kínáló Gmail e-mailszolgáltatás a napokban egyik legnagyobb riválisának spamellenes technikáját kezdte alkalmazni.

Hétfő óta a Gmail által elküldött e-mailek már a Domainkeys nevű technológia révén minősíttethetnek spammentesnek – mindez kiolvasható az üzenetek fejlécéből. Amint egy olyan e-mail headert nyit meg valaki, ami a Gmail rendszeréből érkezett, kiolvasható a ˝ DomainKey-Signature˝ kód, ami azt jelzi, hogy a Google alkalmazza a Yahoo spamellenes technológiáját.

Maga a Domainkeys a Yahoo azon fejlesztése, mely révén meghatározható az elektronikus levelek eredete; azaz ennek használatával az úgynevezett spoofing (amikor a címzett másnak az elérhetőségét látja a feladósorban, mint aki valójában küldte a levelet) technikák küszöbölhetők ki. Mindezt úgy éri el a Domainkeys, hogy minden e-mailhez csatol egy kódolt digitális toldalékot (tag), amit aztán a felhasználónak való továbbítás előtt összehasonlítanak az e-mailszerverek egy nyilvánosság számára is nyitott adatbázissal – így meghatározható, hogy valóban a valós Internet-címét tartalmazza-e a levél a feladónál. Ismeretes, hogy a spammerek és a vírusok előszeretettel alkalmaznak valótlan feladócímeket, megtévesztendő az internetezőket.

Hasonlóval kísérletezik a Microsoft is, Sender ID névre hallgató megoldásával. Ennek azonban az a hátránya, hogy az alkalmazáshoz fűződő jogok a Microsoft kezében vannak, így a nyíltforrású közösség nem tudná tovább biztosítani az egyes szoftverek legális ingyenességét. Az AOL éppen ezért hagyott fel a technika tesztelésével, ahogyan például az Apache is elutasította a redmondi fejlesztés adoptálását. Az America Online jelenleg szintén a Yahoo Domainkeys-ét próbálgatja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés