Connect with us

Hirdetés

technokrata

Longhorn: csak megjelenése után két évvel lesz nagyobb biztonságban

Dotkom

Longhorn: csak megjelenése után két évvel lesz nagyobb biztonságban

A Gartner piackutató cég elnöke szerint a Longhorn – a Microsoft bejelentése alapján – a megjelenését követő körülbelül két évig nem rendelkezik majd komplett biztonsági védelemmel.

Brian Gammage, a Gartner elnöke a napokban jegyezte meg, hogy a 2006-ban megjelentetni tervezett Longhorn a Microsoft múlt hónapi döntése miatt csak 2008-ra lesz ellátva azzal az összes biztonsági funkcióval, amit hozzá ˝álmodtak˝. A Longhorn az úgynevezett védett futtatás (protected execution) technológiát fogja alkalmazni, mellyel a futó alkalmazások egymástól elkülöníthetők, így ha egy támadó jogosultságot is szerez valamilyen sebezhetőség folytán az egyik programhoz, a PC többi részéhez illetve a hálózathoz ettől még nem fog tudni hozzáférni.

Ennek a technikának a megjelenésére azonban várni kell majd, az nem lesz rögtön elérhető a következő Windows kiadásakor. Mindaddig viszont az IT-részlegek dolga egyre nehezebbé válik a különböző támadások miatt, mondta Gammage. A Gartner elnöke azt is megjegyezte, hogy a kritikus adatok közel kétharmada PC-ken található, így a késlekedés nem jó hír a vállalatok számára, akik nagymennyiségű információt tesznek ki az ellopás vagy az integritás-sérülés veszélyének.

A patch-elési folyamatok amúgy is problémát jelentenek, ha nem alkalmaznak standard konfigurációkat az adott vállalatnál. Ha csak egy- (vagy néhány)féle kialakítású PC-vel rendelkezik a cég, akkor a frissítési eljárás jóval egyszerűbb, mintha a különböző paraméterekkel bíró számítógépek mindegyikén le kell tesztelni a patch-eket, hogy telepítésük után is ugyanúgy működik-e rajtuk minden fontos funkció. Ez pedig költséget, sok költséget jelent.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés