Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letartóztatták az eBay webhely eltérítőjét

Dotkom

Letartóztatták az eBay webhely eltérítőjét

Egy tizenkilenc éves fiatal ˝tartotta a markában˝ az eBay németországi domainjét.

A német rendőrség letartóztatta azt a tizenkilenc éves fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő tehető felelőssé az online aukciókat levezető eBay portál németországbeli domainje feletti ellenőrzés illegális átvételével. Történt ugyanis a nyár végén, augusztus utolsó pár napjában, hogy az ebay.de website elérhetőségét átirányították egy másik címre.

Ami riasztó az egészben, hogy maga a ˝hacker˝ nem is nevezhető igazán tapasztaltnak, csupán azon információk ismeretében volt képes véghezvinni tettét, melyet az Interneten levő, bárki számára elérhető weboldalak között ˝felszedett˝. Frissen szerzett ˝tudását˝ tesztelendő, számos német website (google.de, web.de, amazon.de, ebay.de) ellen intézett egy speciális feltételeknek megfelelő kérelmet, és meglepve tapasztalta, hogy volt olyan eset, amikor ténykedése meghozta a várt eredményt.

Úgy nyilatkozott a napokban letartóztatott német fiatal, hogy nem akart semmilyen kárt okozni, sőt, még egy kicsit be is pánikolt, amikor rájött, hogy manővereinek eredményeként ő vált az ebay.de új tulajdonosává. Természetesen az eredeti állapotot hamar helyreállították, a ˝hackerpalánta˝ pedig hamarosan a bíróság előtt fog felelni tettéért – ha akart kárt okozni, ha nem.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés