Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung: növekvő kereslet a második félévben

Dotkom

Samsung: növekvő kereslet a második félévben

A dél-koreai óriás a karácsonyi vásárlási láztól várja a pozitív eredményeket.

Mint ismeretes, az IT-szektorban az év második felében ugrásszerűen megnövekednek az eladások. Ez nem csak az év végi ünnepek vásárlási láza miatt van így, hanem többnyire a következő év eleji szállítási fennakadások elkerülése végett felhalmozott raktárkészleteknek köszönhető, és főként annak, hogy nemcsak a nagyvállalatok, hanem a kis- és közepes vállalkozások számára is szeptembertől kezd nyilvánvalóvá válni annak a bizonyos takarónak a nyújtózkodási hossza. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a közigazgatási intézmények, amelyek az előző évi költségvetésük alapján igényelhetnek pénzt a nagy kasszából, ebben az időszakban „kénytelenek” elkölteni a megmaradt pénzt ahhoz, hogy a következő évben legalább annyi költségvetésből gazdálkodhassanak, mint előtte.

A szakemberek túlkínálatot jeleztek elő a harmadik negyedre vonatkozóan, miszerint az év végi árleszállításokra spekulálnak a vásárlók, de ez az állapot csak ideiglenesen tépázza a gyártók részvényeinek árfolyamát: karácsonykor az üzletek kiürülnek.

A dél-koreai Samsung a harmadik negyedévben az LCD árak 20 százalékos csökkenésére számít, amely nemcsak a kereslet növekedését eredményezi, hanem a vállalat eredményeiben is pozitív irányú változást hozhat.

Mindenesetre az elkövetkező évtizedben újabb LCD gyártó kapacitások építésére lehet majd számítani.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés