Connect with us

Hirdetés

technokrata

Generációs ugrás az Intelnél

Dotkom

Generációs ugrás az Intelnél

A chipgyártó gigász ugyan még nem is kezdte meg a Sonoma, azaz a Centrino mobilplatform második generációjának szállítását, de a hamarosan megrendezésre kerülő Intel Developer Forumon már be is jelentheti ennek utódját.

Az Intel Fejlesztői Fórumon szokta a processzorgyártó összegezni, mit ért el eddig, s mik a tervei a jövőben. A következő hónapban, egészen pontosan szeptember 7-9-e között, a San Francisco-ban megrendezésre kerülő eseményen kerülhet bejelentésre a Napa kódnévvel illetett, kétmagos processzorral bíró notebook, azaz a Centrino 3; vélekednek meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a távol-keleti Digitimes újságnál. A jól értesült hírportál tudni véli, hogy a Napa ideje 2006. első negyedévében jön majd el.

Miből épül majd fel a Napa? Az egész alapja az új chipkészlettel – Callistoga – bíró alaplap lesz (533 MHz-es FSB, PCI Express támogatás, Hi-Def audió, 667 MHz-e DDR 2 támogatás és soros ATA II), amiben a már fent említett kétmagos Pentium M processzor teljesít majd szolgálatot. Ez utóbbi lesz a Yonah, mely tulajdonképpen két Dothan magra épül, melyek egy megosztott másodszintű gyorsítótáron keresztül kommunikálnak az operatív tárral. Végül pedig a vezetékmentes megoldás neve két év múlva Gaston névre hallgat majd.

A Digitimes még ennél is távolabbra vél látni: a Napa után egy évvel már új (szintén kétmagos) Pentium M processzort jósolnak, Merom névvel. Erre az időre datálják a Crestine chipset megjelenését, és a Gaston továbbfejlesztett, fantáziadúsan Gaston 2 névre keresztelt változatát, mely a vezetékmentes hálózati csatlakozásért felel majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés