Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jogsértő Acer notebook?

Dotkom

Jogsértő Acer notebook?

Egy amerikai, videoszoftvereket fejlesztő cég beperelte a távol-kelet egyik legnagyobb notebookgyártóját, az Acert, arra hivatkozva, hogy egyik noteszgépe védett szabadalmakat sért.

Az Intervideo azért indított peres eljárást mind az USA-ban, mint Tajvanon az Acerrel szemben, mert úgy véli, hogy ez utóbbinak Aspire 2000-es modellje sérti szabadalmi jogait. A hordozható számítógép ugyanis olyan multimédiás funkciókkal rendelkezik, melyek az operációs rendszer használata nélkül is kihasználhatók – s az Intervideo szerint ezen megoldás a saját ötleteikre épül.

Egy, a Taipei Times-nak adott telefonos interjúban a beperelt vállalat hivatalosan elismerte azt, hogy jogi eljárást kezdeményeztek ellene, de szerinte az ominózus szabadalom megsértése legalábbis kérdéses. A szigetország egyik legnagyobb számítástechnikai eszközöket gyártó cége a Compal Electronics-szel gyártatja a multimédiás funkciókkal bíró terméket, s ez utóbbi úgy nyilatkozott az Acernek, hogy az a saját szabadalmuk; az Acer pedig közölte, hogy megbízik partnerében.

Az Intervideo ettől függetlenül arra kérte a bíróságot: kötelezze az Acert arra, hogy hagyjon fel a kérdéses termékek gyártásával, forgalmazásával és importálásával. Természetesen az Intervideo a neki okozott anyagi károkat (elmaradt szerzői jogi díjak, ügyvédi költségek) is meg akarja téríttetni a notebookgyártóval. Bármi legyen is azonban az ítélet, az nem befolyásolja jelentősen az Acer értékesítési volumenét, mivel az Aspire 2000-es csak relatíve kis szeletet képvisel az eladott termékek mennyiségét tekintve, közölte az érintett.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés