Connect with us

Hirdetés

technokrata

Informatikai fejlesztés Dél-Dunántúlon

Dotkom

Informatikai fejlesztés Dél-Dunántúlon

Szeptemberben megkezdődik az elektronikus közigazgatási szolgáltatások modernizációja öt kistérségben.

A zengőaljai, a komlói, a pécsváradi, a mohácsi és a bonyhádi kistérségek önkormányzatai informatikai fejlesztésekre fordítják az állami támogatást. A 100 településen összesen 140 ezer embert érintő beruházásokkal megteremtődik a gazdasági fellendülés és a felzárkózás lehetősége is. Páva Zoltán országgyűlési képviselő és Komló polgármestere válaszolt kérdéseinkre:

Terminal – Milyen változásokat eredményez az eredetileg európai uniós forrás?

Páva Zoltán – Jelentős előrelépésnek tartom, hogy az informatikai fejlesztésekre irányuló pályázaton 400 millió forint állami támogatást nyertek a zengőaljai, a komlói, a pécsváradi, a mohácsi és a bonyhádi kistérségek önkormányzatai.

Terminal – Mire fordítják a pénzt?

Páva Zoltán – A támogatásból megvalósuló beruházások elsőként az önkormányzatok egymás közötti munkáját könnyítik meg, másodsorban megteremtik az elektronikus úton történő ügyintézés feltételeit és lehetőségeit.

Terminal – Mikor kezdődik a beruházás?

Páva Zoltán – Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által jóváhagyott, részben EU-s forrásból szeptember második felében kezdődnek meg a fejlesztések.

Terminal – Az első fázisban mit terveznek, és mikor lesz vége?

Páva Zoltán – Az elektronikus közigazgatási szolgáltatások modernizációjához, bővítéséhez szükséges hardverek és szoftverek beszerzése legkésőbb év végére befejeződik.

Terminal – A telematikai (távközlési és számítástechnikai) infrastruktúra fejlesztése 2005-ben indul, a közbeszerzési eljárások lefolytatását követően. Mindez az eddiginél egyszerűbb, költségkímélőbb és hatékonyabb ügyvitelt eredményez. Jelen esetben ez mit jelent?

Páva Zoltán – A térségfejlesztési központok és az önkormányzatok, valamint a körjegyzőségek, a jellegzetes aprófalvak és a szétszórt települések közötti kommunikáció felgyorsul, a szükséges információk hozzáférhetővé válnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés