Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hibás az Ad-aware, letölthető a hibamentes változat

Dotkom

Hibás az Ad-aware, letölthető a hibamentes változat

Alig pár nappal azután, hogy a Lavasoft kiadta felfrissített spyware és adware kereső alkalmazását, kiderült, hogy biztonsági hibától szenved az a változat – ezt követően rekordgyorsasággal készült el az újabb verzió.

Az Ad-aware legújabb, SE Personal Edition változata az otthoni felhasználók számára szabadon kipróbálható, használható. A Lavasoft a múlt hét elején mutatta be az alkalmazást a nagyközönség számára, mely a korábbi, 6.0-s verzióhoz képest több új funkcióval is rendelkezik. Például a keresési eljárás, melynek során a szoftver ártó programok után kutatva átnézi a rendszert, jóval mélyebbre ható lett, ugyanakkor – legalábbis a fejlesztők állításai szerint – gyorsabbá is vált ez a művelet.

Talán nem annyira fontos, de szemnek kedves változtatás a grafikus kezelői felület felfrissülése. A korábbi sem nézett ki rosszul, de az újabb verzióban még inkább lekerekítették a gombokat, hangsúlyosabbá tették az ikonokat. Újdonság például, hogy a státusz ablakban már látszik az utolsó keresés dátuma is. A logfile-ok kezelése is felfrissült valamelyest, és még számos apróbb változtatás is érte az Ad-aware-t.

Nem sokkal a megjelentést követően kiderült, hogy az SE Plus vagy Pro változat 1.03-as verziójánál – amely a napokban lett elérhető – korábbiakat használók rendszere sebezhető egy biztonsági hiba miatt. A kiadó mindenkit arra bíztat, hogy töltse le újra a legújabb változatot, a szoftver automatikus frissítése ugyanis ezt a problémát nem képes megszüntetni (az ugyanis csak a referenciafile-ok frissítésére szolgál). Maga a szoftver egyébként nagyon népszerű; ezt mi sem jellemzi jobban, hogy csak a Download.com-ról már több mint 60 millióan (!) töltötték le a szoftvert. Az Ad-aware SE Personal Editiont egyébként a Terminal Download szerveréről is be lehet szerezni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés