Connect with us

technokrata

Biztonságos adatszállítás – biometrikus USB drive

Dotkom

Biztonságos adatszállítás – biometrikus USB drive

E hónapban kezdődik meg a kanadai Memory Experts International termékeinek forgalmazása.

A ClipDrive Bio sorozat azon felhasználók számára készült, akik magas prioritással bíró adataikat a lehető legnagyobb biztonságban szeretnék szállítani egyik helyről a másikra. Az eszköz egy nyilvános, minden felhasználó számára hozzáférhető, és egy titkos, csak a regisztrált ujjlenyomatokkal elérhető partícióra van felosztva. Így tehát, ha az eszközt ellopnák, vagy netán elveszítenénk, adataink akkor sem kerülnek illetéktelen kezekbe, mert a biometrikus partícióban tárolt adatokhoz való hozzáférés teljeséggel lehetetlen.

Az ujjlenyomatokat és a jelszót tartalmazó teljes adatbázis a ClipDrive Bio egy titkos, nem hozzáférhető partíciójában tárolódik. A biometrikus adatok és a jelszavak semmilyen formában nem kerülnek át a PC-re.

A biometrikus technológia kiaknázásával a ClipDrive Bio több szintű megoldást nyújt arra, hogy bizalmas adatainkat biztonságban tudhassuk:
– az adatvédelem egy 32 karakteres jelszóval tovább növelhető,
– az adatok titkosítása az AES 128 bites titkosítási szabványon keresztül történik,
– az adminisztrációs eszköztár segítségével 16 ujjlenyomat regisztrálható, így 16 felhasználónak biztosítható olvashatósági vagy írási/olvashatósági jog a titkosított partícióban.

A ClipDrive Bio 2003-ban megkapta a BiometriTech Ezine, „Az év terméke díját”.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin