Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP három szegmensben piacvezető a szuperszámítógépek piacán

Dotkom

A HP három szegmensben piacvezető a szuperszámítógépek piacán

Előretörnek az IT cég iparági szabványos processzorai.

Az IDC idén is megjelentette a Linpack benchmark mérésen alapuló 500-as listát, melyet a piackutató cég végzett a szuper számítógépek körében. A legutóbbi ötszázas lista a HP elemzői számára érdekes tendenciákat mutatott. Figyelemreméltó megállapítás, hogy 1997-ben egy mai belépő szintű, 2 darab X86-os processzorral felszerelt HP szerver is felkerült volna az 500-as szuperszerverek listájára.

Az IDC felmérése szerint a szerverpiac egészét tekintve a HP kimagaslóan jól szerepelt ebben az évben is. Az úgynevezett High Performance Computing szinte minden szegmensében piacvezető pozíciót szerzett, kivéve az egyedi rendszereket felvonultató, úgynevezett nem kereskedelmi célú rendszereket.

A 2-nél több processzoros, kereskedelmi célú rendszereknél a HP PA-RISC és Integrity Superdome rendszerei találhatók meg a legnagyobb számban a listán, míg a processzor rendszerek terén az elmúlt években két architektúra – az X86-os (Intel és AMD) és az IA64-es – piaci részaránya mutatott folyamatos növekedést. A jelenlegi listán szereplő rendszerek kétharmadában iparági szabványú X86, valamint Itanium processzorok szerepelnek. Ezek jelentős hányadát a HP szállította, ami azt igazolja, hogy a listán található Itanium alapú szerverek fele HP gyártmányú.

A rendszereknek több mint fele cluster technológiára épül, ami egyértelműen bizonyítja a HP innovatív szemléletmódját. Ez akár azt is jelentheti, hogy az iparági standardok kedvező ár-teljesítmény “modulokra” építkező megoldásokká válhatnak napjainkban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés