Connect with us

Hirdetés

technokrata

Törökország legnagyobb e-kormányzati projektje

Dotkom

Törökország legnagyobb e-kormányzati projektje

A török adófizetők így a jövőben Interneten adhatják be adóbevallásaikat, és bármikor online betekinthetnek adóaktáikba.

A török pénzügyminisztérium a Siemens Business Servicest (SBS, a Siemens IT-szolgáltató ágazatát) bízta meg 326 hivatalnak egy országos kommunikációs hálózatba kapcsolásával és az elektronikus aláírás HW/SW feltételeinek megteremtésével. A 64 millió euró értékű megbízás egy előző, 1998-ban kapott megbízás folytatása, amely az adóhivatalok automatizálására irányult.

A jelenlegi bővítéssel együtt 2005 nyarára az összesen 599 adó- és pénzügyi hivatalt integrálni kell a hálózatban. Az SBS fővállalkozóként teljes projektfelelősséggel tartozik a rendszertervezéstől a telepítésen át a képzésig.

Ez év áprilisától folyik a több mint 300 szerver, 10 000 PC és 5 000 nyomtató telepítése, illetve WAN-hálózatba kapcsolása. A feladat része az adatbiztonság megoldása az Internet-elérés digitális aláírással való biztosítása és egy úgynevezett Public Key Infrastructure (kódolt adatátvitel) révén. A török adófizetők így a jövőben Interneten adhatják be adóbevallásaikat, és bármikor online betekinthetnek adóaktáikba.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés