Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes védelem a spyware ellen: letölthető a SpywareBlaster 3.2

Dotkom

Ingyenes védelem a spyware ellen: letölthető a SpywareBlaster 3.2

A magán- és oktatási célokra ingyen használható szoftver legújabb változata már letölthető.

Május végén jelent meg a Terminalon egy összefoglaló cikk a spyware-rel, adware-rel és az egyéb kártevő programokkal kapcsolatban. A téma sokakat érdekelt, több ezren olvasták az internetezők egy jelentős részének még ismeretlen fenyegetésekről szóló ismertetőt. Igyekeztünk minél több olyan programot bemutatni, amellyel védekezni lehet a malware-ekkel szemben, ám mindenre sajnos ott sem jutott lehetőség. Éppen ezért időszerű egy, oldalainkon eddig még nem szerepelt alkalmazás miatt újra feleleveníteni a témát.

A SpywareBlaster legújabb, 3.2-es változatának egyik legfontosabb tulajdonsága az ingyenessége (legalábbis magán- és oktatási célok szempontjából). Az otthoni internetező így kötöttségektől mentesen teheti próbára a szoftvert. Az alkalmazás másik fontos jellemzője, hogy nem az eltávolításban, hanem a prevencióban, azaz a megelőzésben jeleskedik: képes az ActiveX-alapú spyware-ek, az adware-ek, a böngésző eltérítő programok, a betárcsázó szoftverek és az egyéb nem kívánt fenyegetések betelepülését megakadályozni. A témában járatos felhasználók is legtöbbször csak utólagosan cselekszenek, azaz a rendszert már megfertőzött kártevőket távolítják el, ám ez a program az ő kezükbe is hatékony eszközt adhat.

Mire képes még a SypwareBlaster? Blokkolni tudja a spyware és az internetes aktivitást követő cookie-kat, használjunk akár Internet Explorert, akár Mozillát/Firefoxot. Képes a böngészőre potenciálisan veszélyes webhelyek parancsait letiltani stb. Folyamatosan frissítik az adatbázisát (a cikk írásának időpontjában például a legutolsó adatbázis alig két nappal korábbi volt), ami kötelező funkció, ha egy hatásos szoftvert szeretnénk a számítógépünkön tudni.

A 0.9-es Firefoxot is támogató legújabb változat letölthető Download szerverünkről is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés