Connect with us

technokrata

Hibás notebook miatt leégett ház

Dotkom

Hibás notebook miatt leégett ház

Egy Dell notebook rosszminőségű akkumulátora okozta azt a tüzet Pennsylvaniában, ami miatt egy család elvesztette az otthonát.

Egy amerikai házaspár képviseletében egy USA-beli biztosítótársaság beperelte a kontinens egyik legnagyobb PC-forgalmazó vállalatát, a Dellt. A szerdán benyújtott beadvány szerint a társaság 121 ezer dolláros kártérítést óhajt kapni az amerikai konszerntől azért, mert ügyfeleinek (Joseph és Maryann Spirk) leégett a háza – a történtekért pedig egy Dell notebook akkumulátor tehető felelősségre.

Az eset egyébként még bő másfél éve, 2002. november 23-án történt. A tűzoltóság vizsgálata után megállapították, hogy a háromemeletes ház számítógépes szobájából indult ki a tűz, melynek során a házaspár személyes tárgyai is teljesen megsemmisültek. Egy részletesebb vizsgálat után kiderült, hogy mindezért a Dell egyik Latitude notebookja, illetve egész pontosan annak hibás Sanyo akkumulátora volt a felelős: a telep egyszerűen annyira túlmelegedett, hogy lángra gyújtotta a környezetét. Maga a notebook egyébként még 1999-ben készült, s 2000. során ki is derült, hogy hibás: a Dell azon év június 22-e és szeptember 15-e között visszahívási programot kezdeményezett.

Visszakanyarodva a héten történtekre: a kereset szerint a Dellnek nem lenne szabad nem tesztelt akkumulátorokkal felszerelni számítógépeit. A beadvány azt is az óriásvállalat ˝szemére veti˝, hogy nem volt kellően hatásos a figyelmeztetés, amely a hibás akkumulátorokra vonatkozott. A Dell vezetői egyelőre nem kívánták kommentálni a történteket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
samsung frame tv

Smart-TV

Virtuális utazás a The Frame TV képernyőjén

2020. november 24. kedd
redmi note
lifestyle

Kütyük

Lifestyle Smart Monitor a Samsungtól

2020. november 20. péntek
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin