Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feltörték a Windows XP SP2 védelmét

Dotkom

Feltörték a Windows XP SP2 védelmét

Még meg sem jelent a javítócsomag, de máris ˝szabadon˝ használhatóvá vált…

Ismeretes, hogy a Microsoft már korábban bejelentette: a fontos javításokat, biztonsági rések foltozásait is magában foglaló javítócsomag csak azok számára lesz elérhető, akik a Windows XP operációs rendszer egy eredeti licencének a birtokában vannak. Felmerültek olyan híresztelések is, hogy Redmond szabadon, korlátozások nélkül elérhetővé teszi a Windows XP Service Packjének második változatát, csökkentendő a vírusok, férgek terjedésének sebességét, ám a Microsoft végül mégis a védelem mellett döntött.

A napokban azonban napvilágot látott, hogy a két hónapon belül megjelenő javítócsomag védelmét már a ˝piacra kerülés˝ előtt feltörték. ˝Ügyes kezek˝ kiiktatták az SP2 avatatlanok elleni technikáját, s kulcsgenerátorként terjed az Interneten a ˝megoldás˝. Ennek bekövetkezése előbb-utóbb várható is volt (minden védelmet fel tudnak és fel is szoktak törni), a meglepő az, hogy erre még a megjelenés előtt sor kerülhetett.

Elsők között számolt be a történtekről a The Inquirer nevű angol IT-bulvármagazin, ahol azt is közölték a felhasználókkal, hogy nem javasolják a kulcsgenerátorok használatát. Értesüléseik szerint már volt, akinél ennek alkalmazása oda vezetett, hogy a Windows XP rendszer visszaállító funkcióját kellett alkalmazni annak érdekében, hogy újra ablakot nyithasson a világra.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés