Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel bejelentette olcsóbb Pentium processzorait

Dotkom

Az Intel bejelentette olcsóbb Pentium processzorait

A chipgyártó vállalat szerdán közölte, hogy mobil számítógépekbe szánt Pentium M lapkáinak táborát két olcsóbb változattal egészíti ki.

A korábban Dothan kódnévvel ellátott Intel Pentium M 735, 745 és 755 processzorok (1,7, 1,8, 2 GHz) az Intel 90 nanométeres gyártási technológiájával készülnek, mely folyamat során kisebb és gyorsabb tranzisztorok készülnek. A módszer az Intel feszített szilíciumos technológiáját használja ki a tranzisztor sebességének növelésére – az iparágban elsőként. Minden 90 nanométeres technológiával gyártott Intel termék 300 mm-es rétegekre épül.

Mindegyik, ebbe a kategóriába tartozó processzor támogatja az Enhanced Intel Speedstep technológiát, amely segítségével optimalizálható az alkalmazás-teljesítmény és az energia-felhasználás a hosszabb akkumulátor-élettartam elérése érdekében. Az Intel mobil mikroarchitektúrájára építve az új processzorok teljesítménye hozzávetőlegesen 17%-kal növekedett (az előző generációs processzorokkal összevetve); a lapkák 2 MB-os integrált, másodszintű (L2-es) gyorsítótárral, mikro-architektúrális fejlesztésekkel és maximum 2 GHz-es frekvenciával rendelkeznek.

A Dothan magos változatok azonban érezhetően drágábbak a Banias-oknál, ezért az Intel kiadott két, alacsonyabb órajelen működő, ám olcsóbb processzort. A Pentium M 715 (1,5 GHz) és 725 (1,6 GHz) a kisebb működési frekvencián kívül minden fizikai paraméterében megegyezik a márciusban bejelentett Dothanokkal. Ezres tétel vásárlása esetén 209 és 241 dollárba kerül egy darab ilyen lapka.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés