Connect with us

Hirdetés

technokrata

A román kormány és az IBM megállapodása

Dotkom

A román kormány és az IBM megállapodása

Az együttműködés területei felölelik a helyi IT szakértelem és oktatás fejlesztését éppúgy, mint a román szoftveripar támogatását.

A román kormány és az IBM június 22-én egyetértési nyilatkozatot írt alá arról, hogy szorosabbra fűzik kapcsolataikat Románia információs társadalommá válása érdekében.

Az együttműködés területei felölelik a helyi IT szakértelem és oktatás fejlesztését éppúgy, mint a román szoftveripar támogatását. Az IBM tréningeket tart helyi IT vállalkozásoknak és programozóknak, egyetemi tanárokat képez tovább, s ingyen biztosít szoftvereket felsőoktatási intézmények számára.

A cég további infrastrukturális beruházásokkal fejleszti a 2003-ban a Bukaresti Műszaki Egyetemen (UPB) alapított Linux Kompetencia Központ tevékenységét, amely azért jött létre, hogy az üzleti szektortól a kutatási és kormányzati intézményekig támogatást nyújtson azoknak a felhasználóknak, akik a megbízható, rugalmas és költséghatékony Linux alapú megoldásokat választják.

A román kormány egy kormányzati és egyetemi grid, fürtözött számítógép-hálózat létrehozását is tervezi, amely hatékonyan osztja meg a rendelkezésre álló erőforrásokat, és kiemelkedő számítástechnikai kapacitást biztosít.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés