Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bergen városa a Novell megoldását választotta

Dotkom

Bergen városa a Novell megoldását választotta

Bergen városa a Novell megoldását választotta az egyik legnagyobb európai Linux-áttérés megvalósításához.

Bergen városa a kereskedelmi UNIX és Microsoft Windows alkalmazásplatformokat cseréli Novell SUSE LINUX Enterprise Server 8 rendszerre.

A Linux bevezetése az EMEA régióban – és kifejezetten a közszolgálati szektorban – egyre nagyobb lendületet kap. Ezt bizonyítja a Novell bejelentése is, amely szerint Bergen, Norvégia második legnagyobb városa, a Novell Linux technológiáját választotta technológiai infrastruktúrája megerősítéséhez, és eltávolodik a kereskedelmi UNIX és Microsoft Windows alkalmazásplatformoktól. Bergen két fázisban vezeti be a SUSE LINUX Enterprise Server 8 rendszert. Ez a folyamat a bergeni adminisztratív és oktatási hálózat 50.000 felhasználóját érinti.

A megvalósításban az IBM és a HP is részt vesz, és első lépésként 20 meglévő, UNIX rendszeren futó – többek között a város központi egészségügyi és népjóléti alkalmazásait kezelő – Oracle adatbázis szervert HP Integrity Itanium 64 bites szervereken futó SUSE LINUX Enterprise Server 8 rendszerrel cserélnek le.

A megvalósítás második fázisában a Bergen oktatási hálózatát működtető jelenlegi Microsoft Windows alkalmazásszervereket IBM eServer BladeCenter gépeken futó SUSE LINUX Enterprise Server 8-ra cserélik. Az IBM szervereken futó SUSE LINUX stabilitásának és skálázhatóságának köszönhetően Bergen jelentős mértékben összevonhatja jelenlegi 100 Microsoft Windows alkalmazásszerverből álló rendszerét 20 SUSE LINUX rendszert futtató IBM eServer BladeCenter gépre. Az IBM megoldás maximális számítási teljesítményt biztosít négyzetméterre vetítve, és egy IBM tárolóhálózatot is tartalmaz.

A megvalósítás várhatóan 2004. végén fejeződik be, és az új informatikai rendszer nagyobb hatékonyságának köszönhetően a város jelentős költségmegtakarítást élvezhet, így több forrás áll majd rendelkezésre a Bergen polgárait szolgáló alapvető közérdekű szolgáltatásokra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés