Connect with us

technokrata

Új, nagyobb kapacitású Fujitsu merevlemez

Dotkom

Új, nagyobb kapacitású Fujitsu merevlemez

100 GB-os kapacitással bír az a winchester, melyet a gyártó kifejezetten a noteszgépek tulajdonosai számára fejlesztett ki.

A japán vállalat bejelentette, hogy már tömeggyártásban van legújabb, 100 GB-os kapacitású merevlemeze – a tokiói székhellyel bíró cég még március végén látott neki a gyártási folyamat beindításának. Már most sikeres a sorozat, közölte Joel Hagberg, a Fujitsu amerikai részlegének vezérigazgatója, mivel a meglévő indulókészletet a piac gyorsan fel is szippantotta. Ettől függetlenül további notebookgyártóktól érkező kéréseket is elfogadnak – Hagberg szerint aki olyan noteszgépet vásárol, melyben 100 GB-os winchester van, akkor biztos lehet, hogy a háttértároló a Fujitsu ˝keze munkáját˝ dicséri.

MHU2100AT – ezt a típusazonosítót kapta a kis eszköz. A percenként 4200 fordulatra képes tányérokkal ellátott winchester párhuzamos ATA csatolófelülettel rendelkezik, mérete pedig a noteszgépeknél már szokásosnak mondható 2,5 colos kategóriába esik. Hagberg bejelentette, hogy nemsokára elérhetők lesznek az első olyan modellek is, melyek már soros ATA csatolót alkalmaznak.

Nincs egyedül a Fujitsu ezen a piacon, több gyártó is döngeti már a 100 GB-os határt: a Toshiba például április végén jelentette be, hogy egy új vékonyfilm technológia alkalmazásával tovább tudták növelni az egységnyi felületre jutó kapacitást, s így nagyobb méretű merevlemezt képesek létrehozni. A távol-keleti gyártó majd csak a harmadik negyedévben mutatja be ezen eszközét, de a Seagate szintén a napokban közölte, hogy hamarosan útjára indulhat a Fujitsu termékénél gyorsabb fordulatszámon pörgő, szintén 100 GB-os kapacitású termékük.

Azért éleződik a verseny, mert a noteszgépek eladásai a világon mindenhol dinamikusan emelkednek, s ezzel párhuzamosan a nagyobb háttértárak iránti igények is növekednek. A Fujitsu például pont emiatt fejlesztette tovább saját thaiföldi gyárát, hogy még nagyobb részesedést tudjon szerezni a 2,5 colos merevlemezek piacán – a vállalat egyébként az idei év elejére már a harmadik legnagyobb gyártó volt. 13,7 millió értékesített darabbal 18,5 százalékos részesedéssel bír (második a Toshiba 29,6 százalékkal, s első a Hitachi 447 százalékkal).Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés