Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Graphisoft átadta Matematika Alapítványának ez évi díjait

Dotkom

A Graphisoft átadta Matematika Alapítványának ez évi díjait

21 matematikatanár részesült az immár hét éves Alapítvány elismerésében.

2004. június 7-én, miután Sipos János közoktatási helyettes államtitkár a Néprajzi Múzeumban rendezett ünnepségen az OKTV-n legjobb eredményt elért diákokat kitüntette, Bojár Gábor, a Graphisoft elnöke az őket felkészítő tanároknak adta át a Graphisoft Alapítvány a Matematika Oktatásért díjait. Ebben az évben 21 matematikatanár – 5 budapesti és 11 vidéki középiskolából – részesült a tehetséggondozás terén országszerte kiemelkedő teljesítményéért a vállalat elismerésében.

Az Alapítvány célja, hogy támogassa a matematikaoktatás területén kiemelkedő eredményeket elérő tanárokat és némiképp hozzájáruljon a pedagógusok erkölcsi és anyagi megbecsülésének növeléséhez. Ennek megfelelően személyenként 200.000 forinttal jutalmazza az évente megrendezésre kerülő Országos Középiskolai Matematikai Tanulmányi Versenyen és az Arany Dániel Matematika Versenyen jó helyezést elérő diákok tanárait. A két rangos matematika versenyen idén mintegy közel 32 000 tehetséges fiatal mérte össze tudását.

Az Alapítvány kuratóriumának tagjai: Váncsa István újságíró, publicista, Holics László középiskolai fizikatanár, Apáczai Csere János Gimnázium, a kuratórium elnöke az Alapító megbízásából Czéh Eszter, a Graphisoft humánpolitikai igazgatója.

A hét éve létrehozott Alapítvány, melynek induló tőkéjeként Bojár Gábor Széchenyi díjának közel kétmillió forintos összegét ajánlotta fel, az idei tanévben is ötmillió forintot fordított a kimagasló tanári munka díjazására.

„Bár tudom, hogy ez csak csepp a tengerben, mégis nagy öröm számomra, hogy szimbolikus díjunkkal ismét kifejezhetjük nagyrabecsülésünket azoknak a tanároknak, akiknek oroszlánrészük van a fiatal tehetségek kibontakoztatásában. Fontosnak tartjuk, hogy egyre több cég vállaljon részt az oktatás támogatásában, ezzel is ösztönözve és elismerve a kimagasló teljesítményeket.” – mondta Bojár Gábor, a Graphisoft elnöke.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés